28.05.2021 Nieuws

Museum weer open vanaf 5 juni

Eindelijk is het zover: het museum mag weer open! Vanaf 5 juni is iedereen van harte welkom in het Allard Pierson. De ticketverkoop is gestart.

De tentoonstelling Godinnen van de art nouveau opent op 5 juni meteen de deuren. Dit is de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan de fascinatie voor de vrouw in de art nouveau. Zij is rond 1900 de droom én de nachtmerrie van een generatie kunste­naars die de werkelijkheid probeert te ontvluchten. Werken van René Lalique, Alphonse Mucha, Edvard Munch, Jan Toorop, Aubrey Beardsley en Henri de Toulouse-Lautrec zijn in de tentoonstelling te zien naast talloze andere ontwerpen van internationaal toonaangevende kunstenaars. Een aparte zaal is gewijd aan vrouwelijke schilders, fotografen, keramisten en textielkunstenaars werkzaam binnen de art nouveau zoals Estelle Sylvia Pankhurst en Wilhelmina Drupsteen. Godinnen van de art nouveau is te zien tot en met 29 augustus 2021.


In de vaste presentatie Van Nijl tot Amstel maak je een reis in vogelvlucht door 10.000 jaar cultuurgeschiedenis. Van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in de creatieve stad Amsterdam. Ook voor kinderen is in deze tentoonstelling veel te beleven. Er zijn diverse speurtochten beschikbaar.

Tickets

Voorlopig is het alleen mogelijk om via de website tickets te boeken. Dit kan via de ticketpagina. Er zijn verschillende tijdslots beschikbaar. In het museum en de museumwinkel kan uitsluitend betaald worden met pin. De geldende coronamaatregelen in het museum kun je lezen op deze pagina: coronamaatregelen.

Nu te zien: