Onderzoekzaal

Materiaal uit de collecties van het Allard Pierson is in te zien in de Onderzoekzaal. In de Onderzoekzaal en in de stijlkamers Rosenthaliana, Boekhistorie en Mennonitica zijn ook handbibliotheken beschikbaar.

De onderzoekzaal is momenteel gesloten. 

Het aantal werkplekken is teruggebracht naar tien. Deze zijn uitsluitend via reservering van tijdsblokken beschikbaar. Bezoekers zijn van harte welkom in de Onderzoekzaal, echter niet in de overige ruimten. Het microfiche-apparaat mag niet worden gebruikt, even als de inkijk- en inlogpc’s. Boeken uit de handbibliotheken worden door de medewerkers gehaald. Ophalen en inleveren van 28 dagen uitleenbare boeken is niet meer mogelijk.

Lenerspas

UvA medewerkers en studenten dienen hun medewerkers- of collegekaart mee te brengen, externe bezoekers moeten in het bezit zijn van een lenerspas. Een externe lenerspas kan aangevraagd worden via deze link.

Aanvragen

U kunt via het zoekportaal op onze website https://allardpierson.nl/onderzoek/zoekportaal/ materiaal aanvragen uit CatalogusPlus, uit de catalogus van de theatercollectie en van de muziekcollectie, u kunt naar de beeldbank en naar de collectiebeschrijvingen van collecties en archieven. Echter nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden en aan te vragen.

Indien u geen materiaal kunt aanvragen of u heeft een andere vraag of u wilt een reservering voor een werkplek in de Onderzoekzaal, gebruik dan onderstaand contactformulier.

UvA-student of UvA-medewerker

Niet verbonden aan de UvA