Onderzoekzaal

Materiaal uit de collecties van het Allard Pierson is in te zien in de Onderzoekzaal. In de Onderzoekzaal en in de stijlkamers Rosenthaliana, Boekhistorie en Mennonitica zijn ook handbibliotheken beschikbaar.

De onderzoekzaal is gesloten tot en met 9 februari 2021. 

Het aantal werkplekken is teruggebracht naar tien. Deze zijn uitsluitend via reservering van tijdsblokken beschikbaar. Bezoekers zijn van harte welkom in de Onderzoekzaal, echter niet in de overige ruimten. Het microfiche-apparaat mag niet worden gebruikt, even als de inkijk- en inlogpc’s. Boeken uit de handbibliotheken worden door de medewerkers gehaald. Ophalen en inleveren van 28 dagen uitleenbare boeken is niet meer mogelijk.

Werkplek van te voren reserveren

Een (individuele) werkplek, uitsluitend voor het raadplegen van erfgoedmateriaal, dient van te voren gereserveerd te worden. Een reservering moet uiterlijk, twee werkdagen (48 uur) voorafgaand aan uw geplande bezoek bij ons binnen zijn. De reserveringen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Je ontvangt een bevestiging. Wanneer niet voldaan kan worden aan uw reserveringswensen wordt contact opgenomen.

Je kunt alleen van de Onderzoekzaal gebruik maken indien u geen gezondheidsklachten heeft.

Lenerspas

UvA medewerkers en studenten dienen hun medewerkers- of collegekaart mee te brengen, externe bezoekers moeten in het bezit zijn van een lenerspas. Een externe lenerspas kan aangevraagd worden via https://uba.uva.nl/online-toegang-en-lenen/lenerspas/lenerspas.html .

Een inzagepas is een week geldig en kost € 15. Met deze pas kun je materialen uit het magazijn aanvragen en raadplegen, maar niet lenen. Een jaarpas kost € 40. De pas is gratis voor studenten en medewerkers van alle Nederlandse universiteiten die vallen onder de VSNU, de Open Universiteit en het Hoger Kunstonderwijs in Amsterdam, voor medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en voor leden van de Amsterdamse Universiteitsvereniging.

Aanvragen

U kunt via het zoekportaal op onze website https://allardpierson.nl/onderzoek/zoekportaal/ materiaal aanvragen uit CatalogusPlus, uit de catalogus van de theatercollectie en van de muziekcollectie, u kunt naar de beeldbank en naar de collectiebeschrijvingen van collecties en archieven. Echter nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden en aan te vragen.

Indien u geen materiaal kunt aanvragen of u heeft een andere vraag of u wilt een reservering voor een werkplek in de Onderzoekzaal, gebruik dan onderstaand contactformulier.

UvA-student of UvA-medewerker

Niet verbonden aan de UvA