Onderzoekzaal

Materiaal uit de collecties van het Allard Pierson is in te zien in de Onderzoekzaal. In de Onderzoekzaal en in de stijlkamers Rosenthaliana, Boekhistorie en Mennonitica zijn ook handbibliotheken beschikbaar.

Voor het inzien van materiaal (o.a. manuscripten, gedrukte boeken, atlassen en landkaarten, brieven, prenten of foto’s) kun je terecht in de Onderzoekzaal van het Allard Pierson. Hier zijn 40 studieplaatsen  beschikbaar. Tevens 2 pc’s  waarmee direct (zonder inlog) de catalogus geraadpleegd kan worden en 2 inlogpc’s speciaal voor UvA-studenten en – medewerkers. Er is ook een multifunctional en een microfichereader/-printer. Daarnaast herbergt de Onderzoekzaal diverse handbibliotheken en de stijlkamers van Bibliotheca Rosenthaliana, Boekhistorie, Mennonitica en de Kaartenzaal.

Studenten en medewerkers van de UvA kunnen het draadloze UvA-netwerk gebruiken. Medewerkers en studenten van andere universiteiten kunnen verbinding maken met het Eduroam-netwerk. Ook is er het UvA Open Wifi-netwerk; dit is wel het minst snelle en minst veilige netwerk.

Lenerspas

Wil je materiaal van het Allard Pierson raadplegen dan kan dit wanneer je in het bezit bent van een studenten- of medewerkerskaart van de UvA of HvA, of een geldige inzage- of lenerspas. Deze kun je direct regelen bij de informatiebalie van de UB, Singel 425 of via www.lenerspas.nl . Na de aanvraag sturen we bericht wanneer de lenerspas klaarligt. In de regel is dat na 2 werkdagen.

Een inzagepas is een week geldig en kost € 15. Met deze pas kun je materialen uit het magazijn aanvragen en raadplegen, maar niet lenen. Een jaarpas kost € 40. De pas is gratis voor studenten en medewerkers van alle Nederlandse universiteiten die vallen onder de VSNU, de Open Universiteit en het Hoger Kunstonderwijs in Amsterdam, voor medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en voor leden van de Amsterdamse Universiteitsvereniging.

Aanvragen

Eerder genoemde materialen kunnen direct aangevraagd worden via CatalogusPlus. Echter nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden. Hulp nodig bij het aanvragen of het vinden van informatie? Vraag het onze medewerkers van de Onderzoekzaal op werkdagen van 9.30 tot 17.00 uur,  of neem contact op via het contactformulier :

Voor UvA/HvA medewerkers en studenten.

Als je niet aan de UvA of HvA verbonden bent.