Onderzoekzaal

In de Onderzoekzaal zijn studenten en medewerkers van de UvA en andere bezoekers van harte welkom.

Let op: In verband met herstelwerkzaamheden kan de lift tussen de depots en de Onderzoekzaal tussen 16 en 24 januari niet worden gebruikt. Zware, groot-formaat boeken worden derhalve tijdens deze periode niet geleverd. Onze excuses voor het ongemak.

In de Onderzoekzaal zijn 40 werkplekken, uitsluitend beschikbaar voor het raadplegen van erfgoedmateriaal en de boeken uit de handbibliotheken. Er zijn daarnaast twee inkijkpc’s voor het raadplegen van de catalogus en twee inlogpc’s voor studenten en medewerkers van de UvA. Er is ook een microfichereader aanwezig. De tafels zijn voorzien van stroompunten en er is een open WiFi.

Heb je een vraag voor de Onderzoekzaal? Neem  dan contact op via het contactformulier.

UvA-student of medewerker

Niet verbonden aan de UvA

Lenerspas

UvA medewerkers en studenten dienen hun medewerkers- of collegekaart mee te brengen, externe bezoekers moeten in het bezit zijn van een lenerspas. Een externe lenerspas kan aangevraagd worden via deze pagina: Lenerspas.

Aanvragen

Je kunt via het zoekportaal op onze website materiaal aanvragen uit CatalogusPlus, uit de catalogus van de theatercollectie en van de muziekcollectie, en je kunt naar de beeldbank en naar de collectiebeschrijvingen van collecties en archieven. Nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden en aan te vragen.

Kun je geen materialen aanvragen of heb je een andere vraag, gebruik dan het contactformulier.- 

UvA-student of medewerker

Niet verbonden aan de UvA

Fotografie

In de zaal mogen foto’s van het afgegeven materiaal gemaakt worden, echter deze foto’s zijn uitsluitend voor eigen gebruik. Deze foto’s mogen niet gepubliceerd worden. Foto’s met bestemming publicatie worden door onze eigen fotograaf gemaakt (kosten € 15,00 per opname tot max € 150,00 voor een integrale opname). In de zaal mag geen flits of statief gebruikt worden.

 

Huisregels

Materiaal uit de erfgoedcollecties van het Allard Pierson is vaak zeldzaam en kostbaar. Daarom hebben wij enkele huisregels opgesteld.