Onderzoekzaal

Materiaal uit de collecties van het Allard Pierson is in te zien in de Onderzoekzaal. In de Onderzoekzaal en in de stijlkamers Rosenthaliana, Boekhistorie en Mennonitica zijn ook handbibliotheken beschikbaar.

De Onderzoekzaal is weer open vanaf 25 mei voor een beperkt aantal personen per dagdeel. De Onderzoekzaal is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 – 16.30 uur. Reserveren is verplicht.

De werkplekken zijn uitsluitend via reservering van tijdsblokken beschikbaar. Het microfiche-apparaat mag niet worden gebruikt, even als de inkijk- en inlogpc’s. Boeken uit de handbibliotheken worden door de medewerkers gehaald. Ophalen van uitleenbare boeken van andere bibliotheeklocaties is in de Onderzoekzaal niet meer mogelijk. Deze boeken kunnen worden opgehaald bij de UB Singel.

Werkplek van te voren reserveren

Een individuele werkplek, uitsluitend voor het raadplegen van erfgoedmateriaal, dient van tevoren gereserveerd te worden. Een reservering moet uiterlijk, twee werkdagen (48 uur) voorafgaand aan het geplande bezoek bij ons binnen zijn. De reserveringen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Je ontvangt een bevestiging. Wanneer niet voldaan kan worden aan de reserveringswensen nemen wij contact op.

Je kunt alleen gebruik maken van de Onderzoekzaal indien je geen gezondheidsklachten hebt. 

UvA-student of medewerker

Niet verbonden aan de UvA

Lenerspas

UvA medewerkers en studenten dienen hun medewerkers- of collegekaart mee te brengen, externe bezoekers moeten in het bezit zijn van een lenerspas. Een externe lenerspas kan aangevraagd worden via deze pagina: Lenerspas.

Aanvragen

Je kunt via het zoekportaal op onze website materiaal aanvragen uit CatalogusPlus, uit de catalogus van de theatercollectie en van de muziekcollectie, en je kunt naar de beeldbank en naar de collectiebeschrijvingen van collecties en archieven. Nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden en aan te vragen.

Kun je geen materialen aanvragen, heb je een andere vraag of wil je een werkplek reserveren in de studiezaal, gebruik dan het contactformulier.