Bezoek

De collecties van het Allard Pierson vormen een onuitputtelijke bron van kennis en verhalen. Bezoek de tentoonstellingen of maak gebruik van de faciliteiten in de Onderzoekzaal.

Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend tot 17.00. Normaal tarief €10,00. Met reductie €5,00 en met Museumkaart gratis toegang. Alle tarieven en tijden vind je hieronder.

Nu te zien

Museum
Volwassenen € 10,00
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Kinderen van 4 tot 18 jaar € 5,00
Studenten en medewerkers van de UvA en HvA Gratis
Studenten (ISIC) € 5,00
Senioren (65+) € 5,00
Groepen basis- en voortgezet onderwijs (Van tevoren aanmelden noodzakelijk). Let op: tussen 1 september en 17 oktober kunnen we wegens verbouwing geen groepen ontvangen. € 2,50
Groepen vanaf 10 personen € 7,50
Museumkaart, Vereniging Rembrandt, Stadspas, IAmsterdam Card, ICOM, leden VVAPM, leden UB Vrienden, Leden TIN Gratis
Onderzoekzaal

Voor het raadplegen van materiaal op één van de onderzoekzalen heb je een studenten- of medewerkerskaart van de UvA of HvA of een inzage- of lenerspas nodig. Deze kun je direct regelen bij de informatiebalie van de UB Singel, Singel 425, eerste verdieping of online.

Inzagepas (week geldig) € 15,00
Lenerspas (een jaar geldig)* € 40,00

*Gratis voor:
– studenten en medewerkers van bij de VSNU aangesloten Nederlandse universiteiten en het Hoger Kunstonderwijs in Amsterdam
– medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
– leden van de Amsterdamse Universiteitsvereniging

Voor het aanvragen van een inzage- of lenerspas heb je een geldig identiteitsbewijs en eventueel een bewijsstuk nodig, zoals een collegekaart, een recente salarisspecificatie of een alumnipas.

Museum, café en winkel

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00
Maandag gesloten

Het museum is gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december.

Onderzoekzaal

Maandag t/m vrijdag 09.30 tot 17.00
Zaterdag en zondag gesloten

De Onderzoekzaal is gesloten op Goede Vrijdag, eerste en tweede paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna, Koningsdag, bevrijdingsdag, eerste en tweede pinksterdag en 25 december tot en met 1 januari.

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met de tramlijnen 4, 9 en 24 (uitstappen halte Spui), en met de metro (Station Rokin).

Met de auto

Parkeren is mogelijk in een aantal parkeergarages in de omgeving van het Allard Pierson: Garage Kalverstraat (Kalverstraatsingel 451C), garage Bijenkorf (Beursstraat 15) en garage Muziektheater (Waterlooplein 28). Kijk hier voor meer informatie over parkeergarages in het centrum van Amsterdam.

Vanaf de Wibautstraat/Weesperstraat of vanuit de IJtunnel rijdt u het gemakkelijkst naar Parkeergarage Muziektheater. Loop dan in vijf minuten via de Staalstraat, een van de meest sfeervolle straatjes van Amsterdam, naar de Oude Turfmarkt. Komt u vanuit westelijke richting dan is de parkeergarage aan het Singel, tegenover de Bloemenmarkt, ook een optie. U bent dan vlakbij de Munt en loopt in twee minuten naar het Allard Pierson.

 

Laden en lossen

Laden en lossen kan tot 11 uur aan de Oude Turfmarkt. Na die tijd moet laden en lossen worden aangemeld.

 

Groepsbezoek

Bent u van plan om met meer dan 10 personen naar het museum te komen? We worden graag vooraf op de hoogte gebracht van uw komst per mail. Stuur daarvoor een e-mail naar booking@allardpierson.nl.

Groepsbezoek met rondleiding

Het Allard Pierson verzorgt diverse rondleidingen door specialisten, zowel door permanente als door tijdelijke tentoonstellingen. Kijk hier voor een overzicht van alle rondleidingen. Per rondleider kunnen er vijftien personen mee. Voor grotere groepen zijn er meerdere rondleiders beschikbaar.

Een rondleiding kan tot minimaal twee weken voor bezoek worden aangevraagd, via booking@allardpierson.nl. Kosten voor rondleidingen zijn exclusief entreekosten.

Let op: Wegens verbouwing kunnen we tussen 1 september en 17 oktober geen groepen ontvangen.

Openingstijden

Van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

Het Museumcafé wordt geëxploiteerd door CorMet.
De espressobar is onderdeel van het Allard Pierson.

Menukaart

De hele menukaart van het Museumcafé is hier te bekijken. In de espressobar zijn koffie, frisdranken en kleine snacks te koop.

Het Allard Pierson is geheel toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken. Voor sommige liften is het nodig om assistentie van een van onze medewerkers te vragen. Kijk hier voor meer informatie.