Bezoek

Het museum en de onderzoekzaal zijn zeker tot en met 15 maart gesloten.

Nu te zien

Museum
Volwassenen € 12,50
Kinderen tot en met 4 jaar Gratis
Kinderen van 5 tot 18 jaar € 2,00
Studenten en medewerkers van de UvA en HvA € 2,00
Studenten (ISIC) € 5,00
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt, Stadspas, IAmsterdam Card, ICOM, leden VVAPM, leden UB Vrienden, Leden TIN Gratis
Groepen basis- en voortgezet onderwijs € 2,00 p.p
Groepen vanaf 10 personen € 10,00 p.p.
Prijzen per 2 maart 2021
Onderzoekzaal

Een lenerspas kun je online aanvragen.

Inzagepas (week geldig) € 15,00
Lenerspas (een jaar geldig)* € 40,00

*Kosteloos voor:
– studenten en medewerkers van bij de VSNU aangesloten Nederlandse universiteiten en het Hoger Kunstonderwijs in Amsterdam
– medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
– leden van de Amsterdamse Universiteitsvereniging

Voor het aanvragen van een inzage- of lenerspas heb je een geldig identiteitsbewijs en eventueel een bewijsstuk nodig, zoals een collegekaart, een recente salarisspecificatie of een alumnipas.

Museum, café en winkel

Het museum is t/m 15 maart gesloten.

Reguliere openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
Maandag gesloten

Het museum is wel geopend op tweede paasdag en tweede pinksterdag.

We zijn gesloten op 27 april en 25 december.

Op 1 januari openen de deuren om 12.00.

Onderzoekzaal

De onderzoekzaal is t/m 15 maart gesloten.

Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 16.00
Zaterdag t/m maandag gesloten

Op 24 december sluit de onderzoekzaal om 16.00

De onderzoekzaal is gesloten op Goede Vrijdag, eerste en tweede paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna, Koningsdag, bevrijdingsdag, eerste en tweede pinksterdag en 25 december tot en met 1 januari.

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met de tramlijn 4 en 14 (uitstappen halte Spui), en met metro 52 (Station Rokin). Vanaf de Dam is het 10 minuten lopen naar de Oude Turfmarkt.

Met de auto

Parkeren is mogelijk in een aantal parkeergarages in de omgeving van het Allard Pierson: garage Rokin ligt praktisch voor de deur (Rokin 67); garage Kalverstraat (Kalverstraatsingel 451), garage Bijenkorf (Beursstraat 15) en garage Muziektheater (Waterlooplein 28). Kijk hier voor meer informatie over parkeergarages in het centrum van Amsterdam.

Vanaf de Wibautstraat/Weesperstraat of vanuit de IJtunnel rijd je het gemakkelijkst naar Parkeergarage Muziektheater. Loop dan in vijf minuten via de Staalstraat, een van de meest sfeervolle straatjes van Amsterdam, naar de Oude Turfmarkt. Kom je vanuit westelijke richting dan is de parkeergarage aan het Singel, tegenover de Bloemenmarkt, ook een optie. Je bent dan vlakbij de Munt en loopt in twee minuten naar het Allard Pierson.

Met de fiets

Je kunt je fiets uiteraard neerzetten op de Oude Turfmarkt. Er is ook een grote fietsenstalling onder het Rokin met een directe toegang tot metrostation Rokin. Toegang door in- en uit te checken met een OV-chipkaart of bankpas. Eerste 24 uur gratis, elke extra dag € 1,25.

Met de boot

Rederij Kooij heeft een aanlegsteiger
direct voor onze hoofdingang

Laden en lossen

Laden en lossen kan tot 11 uur aan de Oude Turfmarkt. Na die tijd moet laden en lossen worden aangemeld.

Groepsbezoek

Voor groepen gelden vanwege het coronavirus aangescherpte regels. Een groep mag maximaal uit 9 personen bestaan, inclusief begeleider. Groepen van kinderen moeten altijd een begeleider bij zich hebben. Op dit moment nemen wij één groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van de volgende groep. Meld een groepsbezoek altijd ruim van te voren aan. Stuur daarvoor een mail naar: booking@allardpierson.nl.

Groepsbezoek met rondleiding

Het Allard Pierson verzorgt diverse rondleidingen door specialisten, zowel door permanente als door tijdelijke tentoonstellingen. Kijk hier voor een overzicht van alle rondleidingen. Per rondleider kunnen er 9 personen mee. Op dit moment nemen wij slechts 1 groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van de volgende groep.

Een rondleiding kan tot minimaal twee weken voor bezoek worden aangevraagd, via booking@allardpierson.nl.

Openingstijden

Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maaandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

De espressobar is onderdeel van het Allard Pierson. Bezoekers van het museum zijn van harte welkom om hier koffie, thee of iets fris te drinken. Ook is er keus uit verschillende soorten taart, en zijn er kleine hartige snacks te bestellen.

Menukaart

 

Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen vanaf de entree met de lift naar de eerste verdieping, waar de balie zich bevindt. Vanaf daar word je verder geholpen. Het gehele museum is goed toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.