Bezoek

Let op: Godinnen van de art nouveau is uitgesteld.

De collecties van het Allard Pierson vormen een onuitputtelijke bron van kennis en verhalen. Bezoek de tentoonstellingen of maak gebruik van de de onderzoekzaal. Godinnen van de art nouveau is uitgesteld maar Letters van de art nouveau is wel te zien.

Kom je een reis door 10.000 jaar cultuurgeschiedenis maken in het vernieuwde Allard Pierson?

Nu te zien

Museum
Volwassenen € 10,00
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Kinderen van 4 tot 18 jaar € 5,00
Studenten en medewerkers van de UvA en HvA Gratis
Studenten (ISIC) € 5,00
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt, Stadspas, IAmsterdam Card, ICOM, leden VVAPM, leden UB Vrienden, Leden TIN Gratis
Groepen basis- en voortgezet onderwijs Zie: rondleidingen
Groepen vanaf 10 personen Zie: rondleidingen
Onderzoekzaal

Een lenerspas kun je online aanvragen.

Inzagepas (week geldig) € 15,00
Lenerspas (een jaar geldig)* € 40,00

*Gratis voor:
– studenten en medewerkers van bij de VSNU aangesloten Nederlandse universiteiten en het Hoger Kunstonderwijs in Amsterdam
– medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
– leden van de Amsterdamse Universiteitsvereniging

Voor het aanvragen van een inzage- of lenerspas heb je een geldig identiteitsbewijs en eventueel een bewijsstuk nodig, zoals een collegekaart, een recente salarisspecificatie of een alumnipas.

Museum, café en winkel

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
Maandag gesloten

Het museum is ook geopend op tweede paasdag (13 april) en tweede pinksterdag (1 juni). Op 1 januari en 1 juni openen de deuren om 12.00.

We zijn gesloten op 27 april en 25 december.

Onderzoekzaal

Voor de onderzoekzaal is het verplicht om een werkplek te reserveren

Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 16.00
Zaterdag t/m maandag gesloten

Op 24 december sluit de onderzoekzaal om 16.00

De onderzoekzaal is gesloten op Goede Vrijdag, eerste en tweede paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna, Koningsdag, bevrijdingsdag, eerste en tweede pinksterdag en 25 december tot en met 1 januari.

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met de tramlijn 4 en 14 (uitstappen halte Spui), en met de metro (Station Rokin). Vanaf de Dam is het 10 minuten lopen naar de Oude Turfmarkt.

Met de auto

Parkeren is mogelijk in een aantal parkeergarages in de omgeving van het Allard Pierson: garage Rokin ligt praktisch voor de deur (Rokin 67); garage Kalverstraat (Kalverstraatsingel 451), garage Bijenkorf (Beursstraat 15) en garage Muziektheater (Waterlooplein 28). Kijk hier voor meer informatie over parkeergarages in het centrum van Amsterdam.

Vanaf de Wibautstraat/Weesperstraat of vanuit de IJtunnel rijdt u het gemakkelijkst naar Parkeergarage Muziektheater. Loop dan in vijf minuten via de Staalstraat, een van de meest sfeervolle straatjes van Amsterdam, naar de Oude Turfmarkt. Komt u vanuit westelijke richting dan is de parkeergarage aan het Singel, tegenover de Bloemenmarkt, ook een optie. U bent dan vlakbij de Munt en loopt in twee minuten naar het Allard Pierson.

 

Laden en lossen

Laden en lossen kan tot 11 uur aan de Oude Turfmarkt. Na die tijd moet laden en lossen worden aangemeld.

 

 

Groepsbezoek

Op dit moment zijn vanwege corona de maatregelen omtrent groepsbezoeken aangescherpt. Een groep mag maximaal uit 9 personen bestaan, inclusief begeleider. Groepen van kinderen en jongeren moeten altijd een begeleider bij zich hebben. Op dit moment nemen wij maar een groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van groepen aan. We worden graag van te voren op de hoogte gebracht van uw komst. Stuur daarvoor een mail naar: booking@allardpierson.nl.

Groepsbezoek met rondleiding

Het Allard Pierson verzorgt diverse rondleidingen door specialisten, zowel door permanente als door tijdelijke tentoonstellingen. Kijk hier voor een overzicht van alle rondleidingen. Per rondleider kunnen er 9 personen mee. Op dit moment nemen wij slechts 1 groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van groepen aan.

Een rondleiding kan tot minimaal twee weken voor bezoek worden aangevraagd, via booking@allardpierson.nl.

Openingstijden

Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maaandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

De espressobar is onderdeel van het Allard Pierson. Bezoekers van het museum zijn van harte welkom om hier koffie, thee of iets fris te drinken. Ook is er keus uit verschillende soorten taart, en zijn er kleine hartige snacks te bestellen.

Menukaart

 

Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen vanaf de entree met de lift naar de eerste verdieping, waar de balie zich bevindt. Vanaf daar wordt u verder geholpen. Het gehele museum is goed toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.