Bezoek

Je bent welkom in het Allard Pierson! Koop je tickets voor een tijdslot online. We vragen iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs en ID te laten zien. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen en afstand te houden.

Nu te zien

Museum
Volwassenen € 14,50
Kinderen tot en met 4 jaar vrij toegang
Kinderen van 5 tot 18 jaar € 2,00
Studenten en medewerkers van de UvA en HvA € 5,00
CJP en studenten (ISIC) € 5,00
Museumkaart, Vriendenloterij-kaart, Vereniging Rembrandt, Stadspas, IAmsterdam Card, ICOM, Vriend/Donateur/Senator Allard Pierson, leden UB Vrienden, Leden TIN vrij toegang
Groepen basis- en voortgezet onderwijs € 2,00 p.p
Groepen vanaf 10 personen € 12,00 p.p.
Prijzen per 1 januari 2022
Museum, café en winkel

Reguliere openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
Maandag gesloten, met uitzondering van de maandagen in de schoolvakanties: 21 februari zijn we geopend.

Het museum is geopend op tweede paasdag en tweede pinksterdag.

We zijn gesloten op 27 april en 25 december.

Onderzoekzaal

Maandag t/m vrijdag 09.30 tot 17.00
Zaterdag en zondag gesloten

Verder lezen

Op 24 december sluit de Onderzoekzaal om 15.00

De Onderzoekzaal is gesloten op Goede Vrijdag, eerste en tweede paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna, Koningsdag, bevrijdingsdag, eerste en tweede pinksterdag en 25 december tot en met 1 januari.

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met de tramlijn 4 en 14 (uitstappen halte Spui), en met metro 52 (Station Rokin). Vanaf de Dam is het 10 minuten lopen naar de Oude Turfmarkt.

Met de auto

Parkeren is mogelijk in een aantal parkeergarages in de omgeving van het Allard Pierson: garage Rokin ligt praktisch voor de deur (Rokin 67); garage Kalverstraat (Kalverstraatsingel 451), garage Bijenkorf (Beursstraat 15) en garage Muziektheater (Waterlooplein 28). Kijk hier voor meer informatie over parkeergarages in het centrum van Amsterdam.

Vanaf de Wibautstraat/Weesperstraat of vanuit de IJtunnel rijd je het gemakkelijkst naar Parkeergarage Muziektheater. Loop dan in vijf minuten via de Staalstraat, een van de meest sfeervolle straatjes van Amsterdam, naar de Oude Turfmarkt. Kom je vanuit westelijke richting dan is de parkeergarage aan het Singel, tegenover de Bloemenmarkt, ook een optie. Je bent dan vlakbij de Munt en loopt in twee minuten naar het Allard Pierson.

Met de fiets

Je kunt je fiets  neerzetten op de Oude Turfmarkt. Er is ook een grote fietsenstalling onder het Rokin met een directe toegang tot metrostation Rokin. Toegang door in- en uit te checken met een OV-chipkaart of bankpas. Eerste 24 uur kosteloos, elke extra dag € 1,25.

Met de boot

Rederij Kooij heeft een aanlegsteiger
direct voor onze hoofdingang

Laden en lossen

Laden en lossen kan tot 11 uur aan de Oude Turfmarkt. Na die tijd moet laden en lossen worden aangemeld.

Groepsbezoek

Een groep mag maximaal uit 8 personen bestaan, inclusief begeleider. Hierbij dient 1,5 meter afstand gehouden te worden tot mensen die niet tot je huishouden behoren. Groepen van kinderen moeten altijd een begeleider bij zich hebben. Op dit moment nemen wij één groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van de volgende groep. Meld een groepsbezoek altijd ruim van te voren aan. Stuur daarvoor een mail naar: booking@allardpierson.nl.

Groepsbezoek met rondleiding

Het Allard Pierson verzorgt diverse rondleidingen door specialisten, zowel door permanente als door tijdelijke tentoonstellingen. Kijk hier voor een overzicht van alle rondleidingen. Per rondleider kunnen er 9 personen mee. Op dit moment nemen wij slechts 1 groepsboeking per tijdstip aan en wij houden 15 minuten tussen vertrek en aankomst van de volgende groep.

Een rondleiding kan tot minimaal twee weken voor bezoek worden aangevraagd, via booking@allardpierson.nl.

Kijk hier voor de lopende en aankomende tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast kun je altijd terecht in de steeds verrassende afdelingen in Van Nijl tot Amstel en Amsterdam Creatieve Stad

Tentoonstellingen

Openingstijden

Let op: voor een bezoek aan de espressobar moet een coronatoegangsbewjis worden getoond.

Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maaandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

De espressobar is onderdeel van het Allard Pierson. Bezoekers van het museum zijn van harte welkom om hier koffie, thee of iets fris te drinken. Ook is er keus uit verschillende soorten zoete en hartige snacks.

Lees verder

 

Naast de espressobar kun je onze museumwinkel vinden. De winkel is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het assortiment bestaat uit een selectie boeken, cadeaus en souvenirs voor alle leeftijden.

Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen vanaf de entree met de lift naar de eerste verdieping, waar de balie zich bevindt. Vanaf daar word je verder geholpen. Het gehele museum is goed toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

De bezoekersvoorwaarden zijn hier in te zien.