Bezoek

Je bent welkom in het Allard Pierson! Tickets kun je vooraf online kopen, of bij de kassa van het museum (alleen pinnen).

Nu te zien

 

Volwassenen € 14,50
Kinderen tot en met 4 jaar vrij toegang
Kinderen van 5 tot 18 jaar € 2,00
Studenten en medewerkers van de UvA en HvA € 5,00
CJP en studenten (ISIC) € 5,00
Museumkaart, Vereniging Rembrandt, Stadspas, IAmsterdam Card, ICOM, Vriend/Donateur/Senator Allard Pierson, leden UB Vrienden, Leden TIN Vrij toegang
Vriendenloterij-kaart Vrij toegang
Groepen basis- en voortgezet onderwijs € 2,00 p.p
Groepen vanaf 10 personen € 12,00 p.p.

 

 

Museum, café en winkel

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00.

Geopend op tweede paasdag en tweede pinksterdag.

Gesloten op 27 april, 25 december en 1 januari.

Onderzoekzaal

Maandag t/m vrijdag 09.30 tot 17.00
Zaterdag en zondag gesloten.

Verder lezen

De Onderzoekzaal is gesloten op Goede Vrijdag, tweede paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna, Koningsdag, bevrijdingsdag, tweede pinksterdag en van 25 december tot en met 1 januari.

Artis Bibliotheek

De Artis Bibliotheek is alleen op afspraak te bezoeken. 

Verder lezen

 

 

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station met de tramlijn 4 en 14 (halte Rokin), en met metro 52 (Station Rokin). Vanaf de Dam is het 10 minuten lopen naar de Oude Turfmarkt.

Met de auto

Parkeren is mogelijk in een aantal parkeergarages in de omgeving van het Allard Pierson: garage Rokin ligt praktisch voor de deur (Rokin 67); garage Kalverstraat (Kalverstraatsingel 451, garage Bijenkorf (Beursstraat 15) en garage Muziektheater (Waterlooplein 28). Kijk hier voor meer informatie over parkeergarages in het centrum van Amsterdam.

Vanaf de Wibautstraat/Weesperstraat of vanuit de IJtunnel rijd je het gemakkelijkst naar Parkeergarage Muziektheater. Loop dan in vijf minuten via de Staalstraat, een van de meest sfeervolle straatjes van Amsterdam, naar de Oude Turfmarkt. Kom je vanuit westelijke richting dan is de parkeergarage aan het Singel, tegenover de Bloemenmarkt, ook een optie. Je bent dan vlakbij de Munt en loopt in twee minuten naar het Allard Pierson.

Met de fiets

Je kunt je fiets  neerzetten op de Oude Turfmarkt. Er is ook een grote fietsenstalling onder het Rokin met een directe toegang tot metrostation Rokin. Toegang door in- en uit te checken met een OV-chipkaart of bankpas. Eerste 24 uur kosteloos, elke extra dag € 1,25.

Met de boot

Rederij Kooij heeft een aanlegsteiger
direct voor onze hoofdingang

Laden en lossen

Laden en lossen kan tot 11 uur aan de Oude Turfmarkt. Na die tijd moet laden en lossen worden aangemeld.

Groepsbezoek

Meld een groepsbezoek altijd ruim van te voren aan. Vul het aanvraagformulier in of stuur daarvoor een mail naar: booking@allardpierson.nl.

Groepsbezoek voor scholen met rondleiding

Het Allard Pierson verzorgt diverse rondleidingen door specialisten, zowel door permanente als door tijdelijke tentoonstellingen. Kijk hier voor een overzicht van alle rondleidingen. Per rondleider kunnen er 10 leerlingen mee.

Een rondleiding kan tot minimaal twee weken voor bezoek worden aangevraagd via het aanvraagformulier.

Kijk hier voor de lopende en aankomende tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast kun je altijd terecht in de steeds verrassende afdelingen in Van Nijl tot Amstel en Amsterdam Creatieve Stad

Tentoonstellingen

Openingstijden

Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.

Onze Espressobar is vrij toegankelijk. Je bent  welkom voor koffie, thee of een verfrissende biologische limonade. Er is daarnaast keuze uit heerlijke taart van Holtkamp, koeken van bakkerij Lanskroon en hartige lekkernijen. Daarbij geniet je van het mooiste uitzicht!

Lees verder

 

Naast de Espressobar vind je de museumwinkel. Dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het assortiment bestaat uit een selectie boeken, kaarten, prachtige reproducties, cadeaus en souvenirs voor alle leeftijden.

Een aantal van onze producten is ook te koop via de website van Dutch Museum Giftshop. Bekijk het online assortiment hier.

Let op: er vinden momenteel werkzaamheden plaats aan de lift bij de hoofdingang. Als je het museum wilt bezoeken met een rolstoel of rollator is dat mogelijk. Als je dit aangeeft bij binnenkomst, roepen we een medewerker op die je naar de andere lift zal begeleiden.

Wij willen dat het Allard Pierson voor iedereen toegankelijk is. Verwacht je obstakels of problemen op een bepaald gebied, neem dan contact met ons op. Dan zoeken we naar een oplossing.

Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen vanaf de entree met de lift naar de eerste verdieping, waar de balie zich bevindt. Vanaf daar word je verder geholpen. Het gehele museum is voor rolstoelgebruikers toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

De bezoekersvoorwaarden zijn hier in te zien.