Allard Pierson Live

Allard Pierson Live

In Allard Pierson Live kun je zelf aan de slag met de collecties: wil je bladeren door eeuwenoude atlassen, aan de slag met archeologisch materiaal of luisteren naar het eerste cabaret in Nederland of concerten uit het Bimhuis?

Genoeg te doen dus. Je geniet er ook van de lekkerste koffie en taart in de espressobar met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

Overigens is Allard Pierson Live ook de titel van de online lezingenreeks die we vanuit deze ruimte verzorgen. De lezingen zijn terug te kijken op ons YouTube kanaal.

 

De Studio

Luister je graag naar muziek? In De Studio kun je luisteren naar opnames van het Muziek Centrum Nederland (Nederlands Jazz Archief, Nederlands Pop Instituut, Donemus en Gaudeamus) en het Theater Instituut Nederland. Van pareltjes van het Nederlandse luisterlied tot legendarische opnames uit het Bimhuis. 

Lees verder over De Studio

GeoZone


In Amsterdam, rond het Rokin, zijn in de zeventiende en achttiende eeuw duizenden kaarten en atlassen gemaakt en verhandeld. De uitgelezen plek om de wereld van de oude kaarten te ontdekken, en zelf een geprinte kaart mee naar huis te nemen.

Lees verder over de GeoZone

ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is tijdelijk gesloten. We zijn hard bezig om de ArcheoHotspot te verbeteren en jullie binnenkort een nog mooiere plek te bieden waar je zelf aan de slag kunt als archeoloog.

Lees verder over de ArcheoHotspot