Allard Pierson Live

Allard Pierson Live

In Allard Pierson Live kun je zelf aan de slag met de collecties: wil je bladeren door eeuwenoude atlassen, aan de slag met archeologisch materiaal of luisteren naar het eerste cabaret in Nederland of concerten uit het Bimhuis? Ook kun je genieten van koffie met taart in de espressobar met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

De Studio

Luister je graag naar muziek? In De Studio kun je zelf luisteren naar opnames van het Muziek Centrum Nederland (Nederlands Jazz Archief, Nederlands Pop Instituut, Donemus en Gaudeamus) en het Theater Instituut Nederland. Van pareltjes van het Nederlandse luisterlied tot legendarische opnames uit het Bimhuis.

Lees verder over De Studio

GeoZone


Duik in de wereld van historische kaarten en atlassen in de GeoZone. In Amsterdam, rond het Rokin, zijn in de zeventiende en achttiende eeuw duizenden kaarten en atlassen gemaakt en verhandeld. De uitgelezen plek om de wereld van de oude kaarten te ontdekken, en zelf een geprinte kaart mee naar huis te nemen.

Lees verder over de GeoZone

ArcheoHotspot

Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie en de vele verhalen die daarbij horen. Elke dag staan enthousiaste vrijwilligers klaar om je wegwijs te maken in het steeds wisselende materiaal. Maar andersom kun jij ook je steentje bijdragen aan archeologisch onderzoek door te helpen met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven.

Lees verder over de ArcheoHotspot