Allard Pierson Live

Allard Pierson Live

In Allard Pierson Live kun je zelf aan de slag met de collecties: wil je bladeren door eeuwenoude atlassen, aan de slag met archeologisch materiaal of luisteren naar het eerste cabaret in Nederland of concerten uit het Bimhuis?

Genoeg te doen dus. Je geniet er ook van de lekkerste koffie en taart in de espressobar met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

Overigens is Allard Pierson Live ook de titel van de online lezingenreeks die we vanuit deze ruimte verzorgen. De lezingen zijn terug te kijken op ons YouTube kanaal.

 

De Studio

Luister je graag naar muziek? In De Studio kun je luisteren naar opnames van het Muziek Centrum Nederland (Nederlands Jazz Archief, Nederlands Pop Instituut, Donemus en Gaudeamus) en het Theater Instituut Nederland. Van pareltjes van het Nederlandse luisterlied tot legendarische opnames uit het Bimhuis. 

Lees verder over De Studio

GeoZone


In Amsterdam, rond het Rokin, zijn in de zeventiende en achttiende eeuw duizenden kaarten en atlassen gemaakt en verhandeld. De uitgelezen plek om de wereld van de oude kaarten te ontdekken, en zelf een geprinte kaart mee naar huis te nemen.

Lees verder over de GeoZone

ArcheoHotspot

Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie en de verhalen die daarbij horen. Elke dag staan enthousiaste vrijwilligers klaar om je wegwijs te maken in het steeds wisselende materiaal dat is opgegraven. Andersom kun jij ook een steentje bijdragen aan archeologisch onderzoek door te helpen met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven.

Lees verder over de ArcheoHotspot