De Studio

In deze ruimte kun je kennismaken met de audiocollecties van het Allard Pierson. Analoge geluidsopnamen (zoals banden en cassettes) worden hier omgezet in digitaal materiaal. De audiocollecties zijn afkomstig van het Muziek Centrum Nederland (Nederlands Jazz Archief, Nederlands Pop Instituut, Donemus en Gaudeamus) en het Theater Instituut Nederland. Deze collecties werden in 2013 overgedragen aan de Universiteit van Amsterdam.

Bekijk de tijdlijn, beluister de opnamen en ontdek de grote diversiteit van de audiocollecties. Van het eerste cabaret in Nederland (1880) en historische toneelregistraties tot legendarische jazzconcerten in het Bimhuis en pareltjes van het Nederlandse luisterlied. En heb je mogelijk interessant audiomateriaal voor onze collecties? Wij kunnen het digitaliseren.

Nu in de Studio: Ann Burton

In de Studio is nu speciale aandacht voor Ann Burton (1933-1989). Zij hoorde samen met Rita Reys en Greetje Kauffeld tot de Grote Drie van de Nederlandse jazz-zang uit de twintigste eeuw. En wil je meer Ann Burton? Dat kan met de Studio App, te beluisteren in het museum. Speciaal voor de presentatie heeft het Nederlands Jazz Archief een playlist gecreëerd.

Podcasts

Vanuit de Studio worden verschillende podcasts uitgezonden. Klik op één van de podcasts voor meer informatie.

Moet je nou 's horen - Een duik in de collectie Uitvoerende Kunsten van het Allard Pierson.

Wie Wat Bewaart - Podcast verbindt verleden en heden vanuit het Allard Pierson.

De Rob Touber Sound - Mede mogelijk gemaakt door het Allard Pierson.

Sterrenstof - Podcast over astronomie en ruimtevaart vanuit het Allard Pierson.

Studio App

Via een link kun je op je smartphone binnen het Allard Pierson je eigen keuze maken uit een selectie geluidsopnamen.