De Studio

In deze ruimte kun je kennismaken met de audiocollecties van het Allard Pierson. Analoge geluidsopnamen (zoals banden en cassettes) worden hier omgezet in digitaal materiaal. De audiocollecties zijn afkomstig van het Muziek Centrum Nederland (Nederlands Jazz Archief, Nederlands Pop Instituut, Donemus en Gaudeamus) en het Theater Instituut Nederland. Deze collecties werden in 2013 overgedragen aan de Universiteit van Amsterdam.

Bekijk de tijdlijn, beluister de opnamen en ontdek de grote diversiteit van de collecties. Van het eerste cabaret in Nederland (1880) en historische toneelregistraties tot legendarische jazzconcerten in het Bimhuis en pareltjes van het Nederlandse luisterlied.

Via een link kun je op je smartphone binnen het Allard Pierson je eigen keuze maken uit een selectie geluidsopnamen. En heb je mogelijk interessant audiomateriaal voor onze collecties? Wij kunnen het digitaliseren.

In de Studio worden ook diverse podcasts opgenomen zoals de onlangs bekroonde podcast Sterrenstof over astronomie en ruimtevaart, en de serie Wie Wat Bewaart – AmsterdamFM

Veel luistergenot!