Zoekportaal

Zoek eenvoudig in een van bovenstaande bronnen of ga hieronder naar de bron voor geavanceerde zoekmogelijkheden.

Catalogi

CataloguePlus bevat materialen en databases van zowel het Allard Pierson als van de andere bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam en van de Hogeschool van Amsterdam.

De catalogus van de theatercollectie bevat materialen van het voormalige Theater Instituut Nederland. De collectie van het TiN is ondergebracht bij het Allard Pierson.

De catalogus van het voormalig Muziek Centrum Nederland is eind 2021 gemigreerd naar de catalogus van de Universiteitsbibliotheek.Die kun je bekijken in: MCN-collecties in UBA

Beeldbanken

De algemene beeldbank van het Allard Pierson bevat digitale afbeeldingen van archeologische voorwerpen, schilderijen, prenten, kaarten, foto’s en affiches, maar ook van integraal gescande boeken en manuscripten.

Een deel van de digitale afbeeldingen staat in externe beeldbanken. Het gaat bijvoorbeeld om de beeldbank Multatuli en de afbeeldingen van de Iconographia Zoologica.

Collectiebeschrijvingen en inventarissen

De collectiebeschrijvingen van het Allard Pierson bevatten gegevens over de herkomst, de verwerving, de inhoud en de raadpleegbaarheid van collecties en archieven. Van een aantal is daarnaast een volledige inventaris beschikbaar. Enkele collecties en archieven zijn bovendien gedigitaliseerd en online te raadplegen. Waar mogelijk zijn verwijzingen opgenomen naar items in de Catalogus van de Universiteit van Amsterdam en naar digitale afbeeldingen in een van de beeldbanken.

Nog niet alle materialen van het Allard Pierson zijn online te vinden. Hulp nodig bij het vinden van informatie of bronnen? Vraag het onze medewerkers in de Onderzoekzaal op werkdagen van 9.30 tot 17.00 uur, of vul het contactformulier in:

UvA student of medewerker

Niet verbonden aan de UvA

 

Op de pagina’s van de Universiteitsbibliotheek vind je uitleg over de catalogueplus. (De uitleg is in het Engels omdat de interface van de catalogueplus ook in het Engels is.)

De Universiteitsbibliotheek geeft ook algemene zoektips die handig kunnen zijn.

Let er op dat je sommige materialen van Allard Pierson alleen met de specifieke zoekmachines van het Allard Pierson kunt vinden, bijvoorbeeld uit de theatercollectie.