Vrienden

Wilt u meer betrokken zijn bij wat wij doen? Wij verwelkomen u graag als Vriend of Hartsvriend!

“Ik ben vriendin geworden van het Allard Pierson omdat ik mij graag laat inspireren door de prachtige collecties en het heel belangrijk vind dat dit bezit ook in de toekomst goed geconserveerd en aangevuld blijft worden zodat dit cultureel erfgoed voor iedereen beschikbaar blijft”

Mevrouw C. Duinker, Vriend van het Allard Pierson

Privileges

Vriend vanaf € 40

toegang museum
digitale Vriendennieuwsbrief
magazine Allard Pierson Mededelingen (2 keer per jaar)
uitnodiging Vriendenontvangsten

Hartsvriend vanaf € 75

toegang museum
digitale Vriendennieuwsbrief
magazine Allard Pierson Mededelingen (2 keer per jaar)
uitnodiging Vriendenontvangsten
korting abonnement Boekenwereld
korting Museumwinkel (op geselecteerde items)

Word nu Vriend

Vrienden die specifiek geïnteresseerd zijn in een van de van oudsher gevormde vriendenkringen, kunnen dat bij aanmelding laten blijken. Het betreft de kringen rond archeologie, bijzondere collecties en de theater- en muziekcollecties.

Onze Vrienden dragen bij aan tal van projecten, bijvoorbeeld aan de verwerving van de nalatenschap van Peter van Straaten, twee middeleeuwse manuscripten uit de bibliotheek van de Amsterdammer Pompejus Occo en een Japanse circusprent. Maar ook droegen zij bij aan het recent geopende Egyptekabinet en de nieuwe Gipsengalerij.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer projecten die met financiële steun van de Vrienden zijn gerealiseerd? 

Projecten

Kringleden en Vrienden van de Gastronomische Bibliotheek

Ook nieuwsgierig naar antwoorden op vragen als Hoe ziet een kookboek uit de zestiende eeuw eruit? Wat is het oer-recept voor de kroket? En op hoeveel manieren kun je een servet vouwen? Neem dan deel aan de Kring Gastronomische bibliotheek of word Vriend! Klik hier voor meer informatie.

Word Kringlid of Vriend van de Gastronomische Bibliotheek

 
 

 

Vrienden van het Allard Pierson

Vrienden van het Allard Pierson is het samengaan van de Vrienden van het Allard Pierson Museum en de Vrienden van de Bijzondere Collecties. De vriendenorganisaties werkten al geruime tijd samen. Beide organisaties hebben een rijke geschiedenis en zijn cruciaal voor het draagvlak van het Allard Pierson, onder meer bij het doen van aankopen. In navolging van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties zijn zij op 1 januari 2021 verder gegaan als één organisatie: Vrienden van het Allard Pierson. Lees meer

    Bijdrage van schilder en tekenaar Jacob Smies in het album amicorum van Frederik Willem Schlosser, 1803