Deelname tender xCurator

Het Allard Pierson en het Badisches Landesmuseum en zijn op zoek naar ervaren en enthousiaste softwareontwikkelaars die binnen het project Creative User Empowerment een Proof of Concept gaan ontwikkelen voor een op AI-gebaseerd applicatie voor collectieontsluiting, genaamd “xCurator”. 

Creative User Empowerment 

Het project Creative User Empowerment (CUE) is een samenwerking van het Badisches Landesmuseum Karlsruhe en het Allard Pierson. CUE zal Artificial Intelligence (AI) benutten voor het ontsluiten van erfgoedcollecties via een Open Source tool genaamd xCurator.  

Met de ontwikkeling van de open-source tool xCurator zal gebruik worden gemaakt van AI-technologieën om automatisch nieuwe, gepersonaliseerde toegang te verschaffen tot de inhoud van de musea en deze te koppelen aan diepgaande externe informatieniveaus. 

Meer informatie: https://allardpierson.nl/onderzoek/creative-user-empowerment/ 

Indienen voorstellen ontwikkeling Proof of Concept xCurator 

Het Badisches Landes Museum heeft op 10 februari 2022 een oproep geplaats tot het indienen van voorstellen in het project “Creative User Empowerment” voor de op AI gebaseerde xCurator-softwaretoepassing. De tender “Ontwikkeling van een Proof of Concept van het “xCurator” systeem” is uitgeschreven via de Vergabemarktplatz van Baden-Württemberg. Via dit platform kan een aanvraag tot deelname ingediend worden.

Hoe werkt het? 

Is jouw bedrijf of instelling geïnteresseerd in deelname aan de ontwikkeling van de xCurator? Dan is de eerste stap je te registreren en een aanvraag tot deelname in te dienen: 

  • Indienen van je aanvraag tot deelname (Request for participation). De deadline voor het indienen voor de aanvraag tot deelname is 10-03-2022, 11:00h. 

Hierna zal een eerste selectie gemaakt worden van de aanmeldingen en ontvang je meer informatie over het indienen van het voorstel. 

Feitelijke vragen kunnen via de Vergabemarktplatz gesteld worden.