ArcheoHotspot

Heb je iets gevonden in je tuin of heb je al jaren een voorwerp in huis liggen waarvan je niet weet wat het is? In de ArcheoHotspot kun je zonder afspraak binnenlopen en meehelpen met het werk van een archeoloog. Ook krijg je antwoord op al je archeologische vragen. Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie en de vele verhalen die daarbij horen. Elke dag staan enthousiaste vrijwilligers klaar om je wegwijs te maken in het steeds wisselende materiaal. Maar andersom kun jij ook je steentje bijdragen aan archeologisch onderzoek door te helpen met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven.

Jong en oud, liefhebber of expert, iedereen is welkom in de ArcheoHotspot!

De ArcheoHotspot bevindt zich in Allard Pierson Live, naast de espressobar vlakbij de entree. Groepen groter dan 15 personen kunnen vooraf contact opnemen via dit e-mail adres. De ArcheoHotspot is geschikt voor schoolklassen.

ArcheoHotspot is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting DOEN, Mondriaanfonds, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Amsterdam Universtiteitsfonds, gemeente Amsterdam, Allard Pierson, AWN Vrijwilligers in de archeologie, Erfgoed Brabant.