Gastronomische vriend van het Allard Pierson
Ook nieuwsgierig naar antwoorden op vragen als: hoe ziet een kookboek uit de zestiende eeuw eruit, wat is het oer-recept voor de kroket en op hoeveel manieren kun je een servet vouwen? Word dan Gastronomische Vriend van het Allard Pierson.
De collectie Geschiedenis van de Voeding van het Allard Pierson – de Collecties van de Universiteit van Amsterdam is een van de grootste gastronomische collecties van Europa. Vrijwel alle belangrijke Nederlandse en een groeiend aantal buitenlandse kookboeken zijn hierin terug te vinden. Daarnaast bevat de collectie boeken over diëten, voedingsleer, huishoudkunde, etiquette en talloze andere gastronomische onderwerpen. Ook zijn er manuscripten, folders, archieven en menukaarten in te vinden.
Om de collectie op peil te houden, aan te vullen en om activiteiten te ontplooien die de collectie meer bekendheid kunnen geven, zoekt het Allard Pierson begunstigers die Vriend willen worden.
Vanaf € 100 per jaar kunt u Vriend worden van de Gastronomische Collecties. Als Gastronomische Vriend heeft u gratis toegang tot het museum en ontvangt u onze digitale Vriendennieuwsbrief, speciale gastronomische nieuwsbrief en het magazine Allard Pierson Mededelingen (2 keer per jaar). Naast de vriendenbijeenkomsten wordt u jaarlijks uitgenodigd voor een exclusieve gastronomische bijeenkomst.
Vriend van de Gastronomische collecties