Allard Pierson fellowship voor de publicatiereeks ‘Historische Cartografie’

Deze fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Historische Cartografie en heeft als doel activiteiten te bevorderen ten gunste van de zeer omvangrijke cartografische collecties van het Allard Pierson.

De fellow zal een aantal maanden onderzoek doen naar leven en werk van een Amsterdamse kaartenmaker uit de 16de tot 19de eeuw: Cornelis Claesz, de familie Visscher, de familie Ottens, de familie Schenk of Evert Maaskamp. In een gedegen inleiding wordt de persoon in kwestie van de nodige historische en biografische context voorzien, het grote merendeel van de beoogde publicatie bestaat uit het kort en bondig toelichten van het beeldmateriaal van de kaartenmakers. Het onderzoek moet resulteren in een zelfstandige publicatie, geschreven met een breed publiek voor ogen als doelgroep. De beoogde publicatie verschijnt in de reeks Kaarthistorie bij WBOOKS.

Vragen

Deze fellowship heeft aparte voorwaarden en is doorlopend (geen deadline). Neem voor meer informatie contact op met conservator cartografie Reinder Storm: r.storm@uva.nl. Solliciteren naar deze fellowship kan ook via Reinder Storm.