28.09.2017 Nieuws

Yvonne Twisk wordt hoofd zakelijke exploitatie UvA Erfgoed

Het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam maken bekend dat Yvonne Twisk per 1 december aantreedt als hoofd zakelijke exploitatie. Met de komst van Twisk wordt de driekoppige directie compleet met Wim Hupperetz als directeur en Marike van Roon als hoofdconservator.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

De divisie Erfgoed van de Universiteit van Amsterdam is een organisatorisch onderdeel van Bibliotheek UvA/HvA en is momenteel in transitie: de huidige merken Bijzondere Collecties en Allard Pierson Museum worden de komende tijd samengevoegd in het nieuwe merk Allard Pierson dat bredere cultuurhistorische tentoonstellingen zal programmeren. Het management heeft de opdracht deze strategie verder te ontwikkelen.

Yvonne Twisk (1962) is altijd werkzaam geweest op het snijvlak van het boekenvak en de museale wereld. Momenteel is Twisk uitgever Terra bij TerraLannoo, eerder werkte zij onder meer bij Leiden University Press, als adviseur voor  het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds en het Stedelijk Museum Amsterdam, als projectmanager bij het Premsela Design Instituut en als hospitality en VIP-manager bij RAI Amsterdam. Ze studeerde klassieke talen en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam.