18.08.2017 Nieuws

Vrij entree op vertoon van Lowlands-polsbandje

Op vertoon van een Lowlands-polsbandje kun je kosteloos de tentoonstellingen ‘Hansje van Halem: in patterns’ en ‘Modernism: in print’ bezoeken.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Werk van grafisch ontwerper Hansje van Halem is bij de Bijzondere Collecties te zien in de tentoonstelling Hansje van Halem: in patterns. Sinds dit jaar is Hansje van Halem ook verantwoordelijk voor het artwork van popfestival Lowlands.

In samenwerking met Lowlands bieden wij festivalgangers daarom vrij entree voor de tentoonstelling aan, op vertoon van een polsbandje van deze editie.

Psychedelische patronen

In de tentoonstelling geeft Hansje van Halem met bestaand en nieuw werk een reactie op het modernisme. Die beweging wees het ornament nadrukkelijk af en propageerde het gebruik van wit als dynamisch element. Van Halems psychedelische patronen lijken aan dit minimalisme achteloos voorbij te gaan.

Hansje van Halem: in patterns is een reactie op tentoonstelling Modernism: in print, een overzicht van het modernisme in de Nederlandse grafische vormgeving vanaf 1917.

Vrij entree op vertoon van een Lowlands-polsbandje geldt voor beide tentoonstellingen. Ze zijn nog tot en met 1 oktober te zien bij de Bijzondere Collecties.