29.10.2021 Nieuws

Verwerving Peter van Straaten genomineerd als ‘Mijn Rembrandt’

In 2020 konden we met dank aan onder andere de Vereniging Rembrandt een deel van de nalatenschap van tekenaar Peter van Straaten aankopen. Nu heeft de Vereniging Rembrandt deze verwerving genomineerd om een jaar lang boegbeeld van de Vereniging Rembrandt te zijn.

Help je ons om de in 2020 verworven nalatenschap van deze toptekenaar het nieuwe boegbeeld te laten worden van de Vereniging Rembrandt? Wij zijn trots dat deze aankoop is genomineerd om een jaar lang afgebeeld te staan op de Rembrandtkaart, de kaart waarmee houders vrije toegang hebben tot meer dan 125 musea. Geef jouw liefde voor dit kunstwerk door en stem! Dat kan tot 5 november.

Verwerving

In augustus verwierven we ruim 12.000 tekeningen, vogeldagboeken en strippagina’s van Peter van Straaten. Door zijn scherpe kijk op menselijke gedragingen en politieke ontwikkelingen behoort Van Straaten tot de meest iconische Nederlandse tekenaars van de afgelopen decennia. De verwerving is mogelijk gemaakt door gedeeltelijke schenking van de erven, de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Themafonds Prenten en Tekeningen, haar mr Rickert J-F. Blokhuis Fund en haar BankGiro Loterij Aankoopfonds), door het Mondriaan Fonds en door de Vrienden van de Bijzondere Collecties/het Allard Pierson.