02.02.2015 Nieuws

Verruimde openingstijden

De openingstijden van het Allard Pierson Museum en van de tentoonstellingen bij de Bijzondere Collecties worden t/m 25 mei verruimd. De hele week door – dus ook op maandag en in het weekend – kan het publiek van 10 tot 17 uur genieten van prachtige exposities.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Allard Pierson Museum

In het Allard Pierson Museum is, naast de vaste opstelling, het DWDD Popup Museum te zien. Tien gastconservatoren, bekend van het veelbekeken tv-programma De Wereld Draait Door, zijn elk in een ander museum op zoek gegaan naar werk van verborgen meesters. Ieder museum heeft één zaal in het Allard Pierson Museum gekregen, een zaal die geheel naar de ideeën en de smaak van de gastconservator is ingericht.  Het resultaat is een onvergelijkelijke pop-up-tentoonstelling, die van 30 januari t/m 25 mei te bezichtigen is.

Bijzondere Collecties

Bij de Bijzondere Collecties loopt t/m 15 maart nog De Arnon Grunberg Tentoonstelling In 2011 gaf Grunberg zijn archief in bruikleen aan de Bijzondere Collecties. Hieruit is geput voor een tentoonstelling die leven, oeuvre en schrijverschap van een fenomeen belicht – met commentaar van de auteur zelf. Vanaf 10 april presenteren de Bijzondere Collecties de tentoonstelling GOED FOUT. Grafische vormgeving in Nederland 1940–1945

Winkels en Museumcafé

Toegangskaartjes voor het Allard Pierson Museum gelden ook voor de Bijzondere Collecties, en omgekeerd. Tijdens de verruimde openingstijden zijn ook de Museumwinkels en het Museumcafé open.