03.05.2016 Nieuws

Verkiezing van het Belangrijkste Boek

Van 22 april t/m 22 september kan iedereen meestemmen in de Verkiezing van het Belangrijkste Boek.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Welk boek heeft het wereldbeeld van zijn lezers doen veranderen, speelde een cruciale rol in levens van lezers of welk boek heeft de meeste mensen geraakt? Van 22 april t/m 22 september kan iedereen zijn stem laten horen over zijn belangrijkste boek.

Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal honderd belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Samen met kenners uit het vak hebben zij binnen tien verschillende thema’s (onder andere literatuur, poëzie en wetenschap) elk tien boeken geselecteerd. Boeken die maatschappelijke impact hebben gehad en onze cultuur en identiteit mee hebben gevormd: van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

Op 22 april is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek afgetrapt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Iedereen kan tot donderdag 22 september via www.belangrijksteboek.nl stemmen op het boek of de boeken die hijzelf het belangrijkst vindt.

De Verkiezing van het Belangrijkste Boek is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek.