17.01.2018 Nieuws

Veranderingen in Handbibliotheek en Kaartenzaal

De Handbibliotheek van de Bijzondere Collecties wordt geactualiseerd. Mogelijk geeft dit de komende tijd enige overlast.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Bij de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum staan dit jaar ingrijpende veranderingen op stapel. De organisatie gaat verder onder een nieuwe naam: het Allard Pierson. Deze ontwikkeling gaat gepaard met enkele veranderingen in het gebouw, waarvan u mogelijk op korte termijn al iets zult merken.

Handbibliotheek

De Handbibliotheek van de Bijzondere Collecties wordt geactualiseerd. Boeken die verouderd of digitaal beschikbaar zijn, worden verplaatst naar ons depot in Amsterdam-Zuidoost. De Handbibliotheek wordt daardoor met 200 meter ingekrompen.

De ruimte die vrijkomt, wordt deels gebruikt voor het invoegen van de handbibliotheek van het Allard Pierson Museum en die van het verzamelgebied Uitvoerende kunsten. Ook naslagwerken over nieuwe zwaartepunten, zoals gastronomie, krijgen een plek. De toevoegingen beslaan ongeveer 50 meter. De overige vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor een werkgroepenruimte en een auditorium.

Kaartenzaal

Onderdeel van de veranderingen is ook dat de balie van de Kaartenzaal vervangen wordt door boekenkasten. De dienstverlening die u gewend was, blijft. Kaartmateriaal kan in het vervolg in de Onderzoekszaal geraadpleegd worden.

Overlast

De veranderingen leiden in de komende tijd mogelijk tot enige overlast in de Onderzoekszaal. Onze excuses daarvoor!

Vragen?

Heeft u vragen? Mail ons op ub-baliebc@uva.nl of loop even langs de balie van de Onderzoekszaal.