17.08.2017 Nieuws

Vanaf 8 september escaperoom in het museum

Los het archeologische mysterie op en ontsnap uit de houten kist!

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson.

Vanaf volgende maand staat de escape room van Museum Escape in het museum voor een maand. Bezoekers krijgen in groepen 45 minuten om de archeologische raadsels op te lossen en zo te ontsnappen.

De escape room komt in het Digital Museum Lab te staan, op de eerste verdieping van het museum. Bezoekers worden opgesloten in een grote houten kist, en krijgen drie kwartier om verschillende raadsels op te lossen en vervolgens uit de kist te ontsnappen. Deze raadsels houden allemaal verband met archeologie. Bij het oplossen van de raadsels wordt ook een  selectie voorwerpen uit het museum gebruikt.

Boekingen gaan via de website van Museum Escape. Een spel kost van dinsdag tot en met donderdag 99 euro en van vrijdag tot en met zondag 109 euro. Er kunnen maximaal zeven personen deelnemen.

De escape room is speciaal voor musea ontwikkeld door Novitas Heritage. Hij wordt steeds in een ander museum opgebouwd. Momenteel staat de escape room in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De escape room van Museum Escape is de eerste escape room die archeologie als thema heeft.  De escape room is tot begin oktober geopend.