28.04.2016 Nieuws

Summer school History of the Book

De zevende summer school History of the Book vindt plaats van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. De inschrijving is geopend.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Elk jaar organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA een summer school History of the Book. De zevende summer school wordt gehouden van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september 2016.

De summer school biedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Op het programma staan vaste, populaire cursussen over middeleeuwse handschriften door Jos Biemans, gedrukte boeken uit de handpersperiode door Paul Dijstelberge en boekbanden door Nicholas Pickwoad. Daarnaast is er een nieuwe cursus over het herkennen van druktechnieken door Johan de Zoete. Ook zijn er workshops, onder meer over het editeren van brieven door Marita Mathijsen, over kalligrafie door Elmo van Slingerland en over gastronomische boeken.

Onderdeel van deze summer school is verder een tweedaagse Wikipedia-edit-a-thon. De summer school wordt traditioneel afgesloten met de Frederik Mullerlezing, die dit jaar gehouden wordt door Siegfried Woldhek.

Programma

Het programma (in pdf) kan bekeken en gedownload worden via onderstaande link.Programma

Inschrijven

Schrijf u online in via onderstaande link.

Studenten van de Universiteit van Amsterdam krijgen 50% korting op alle cursussen en workshops en melden zich aan via onderstaande link. Inschrijven

Voor studenten Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA zijn de cursussen Archeologie van het middeleeuwse handgeschreven boek en De wonderbaarlijke schoonheid van het gedrukte boek kosteloos. Deze studenten melden zich aan via summerschool-bc@uva.nl.

Medewerkers van de Bibliotheek UvA/HvA melden zich eveneens aan via summerschool-bc@uva.nl.