21.10.2021 Nieuws

Stijn van Rossem hoofd Kennis en Collecties van het Allard Pierson

Stijn van Rossem is sinds september 2019 werkzaam als conservator Westerse Religie bij het Allard Pierson. Hij is 15 oktober 2021 begonnen in de functie van hoofd Kennis en Collecties.

Van Rossem volgt Marike van Roon op, die eerder dit jaar afscheid nam van het Allard Pierson.

De afgelopen jaren was Van Rossem bij het Allard Pierson verantwoordelijk voor de tentoonstelling Amsterdam, Creatieve Stad. Daarnaast organiseerde hij de Summerschool History of the Book en leidde hij de verhuizing van het Rijksdeel van de Bibliotheca Philosophica Hermetica naar het Allard Pierson.

Voor hij naar het Allard Pierson kwam, werkte Van Rossem als conservator bij Brown University in Providence, Rhode Island. Daarvoor was hij directeur van het Museum voor Brieven en Manuscripten in Brussel, onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen en de University of London, docent grafische vormgeving aan de Hogeschool Gent en organisator en projectleider van diverse academische evenementen en digitaliseringsprojecten.

Van Rossem studeerde geschiedenis in Leuven en Antwerpen en publiceerde onder meer over de geschiedenis van het woordenboek, de strategieën van uitgevers in de zeventiende eeuw en politieke spotprenten. Voor zijn doctoraalscriptie over de drukkersfamilie Verdussen, Het gevecht met de boeken (2014), ontving hij de Menno Hertzberger Aanmoedigingsprijs.