25.10.2013 Nieuws

Raadpleegbaarheid collecties TIN en MCN

Het beheer van de collecties van het Theater Instituut Nederland (TIN) en het Muziek Centrum Nederland (MCN) is op 1 januari 2013 overgegaan naar de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Dit heeft gevolgen voor de raadpleegbaarheid.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson.

TIN

In drie stappen toegang tot de TIN-collectie bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Belangrijk: de collectie van TIN staat niet meer in open opstelling, ook alle boeken en teksten staan in depots. Drie keer per dag is er voor de boeken en teksten een transport van de depots naar het centrum. Voor de overige collecties 1x per week.

1. Zoek in de Vintage-catalogus van TIN: http://vintagetin.adlibhosting.com

Boeken en teksten van na 1945 zijn uitleenbaar en kunnen op elke UvA/HvA-locatie worden afgehaald. Overige materialen kunnen alleen in de Onderzoekzaal aan de Oude Turfmarkt 129 worden ingezien, of in het depot aan de Keienbergweg 21 als het grote aanvragen betreft of museaal materiaal.

2. Vraag een UvA-lenerspas aan bij een van de UB-locaties: http://uba.uva.nl/diensten/lenen/lenerspas/lenerspas.html

3. Klik op: ‘Dit item lenen of inzien?’ en vraag het item aan. U krijgt bericht wanneer het materiaal voor u klaarligt.

MCN

Stukken uit de collecties van het MCN kunnen in dringende gevallen geraadpleegd worden in depot. Neem hiervoor contact op met Ditmer Weertman, d.weertman@uva.nl

De catalogus van het MCN is raadpleegbaar via http://catalogusmcn.nl

Tijdelijk beperkte dienstverlening

De depots van de Theatercollectie gaan verhuizen. Daarom zijn we genoodzaakt onze dienstverlening van 1 oktober 2016 tot 1 maart 2017 te beperken.

Boeken, teksten en bladmuziek uit de Theatercollectie zijn gewoon uitleenbaar via de gebruikelijke procedures. Zie hierover www.tin.nl. Digitaal materiaal is aanvraagbaar per e-mail: tindepot_ub@uva.nl.

Bezoeken aan de depots en/of rondleidingen zijn helaas niet mogelijk in de genoemde periode. Ook acquisitie en bruiklenen zijn in deze periode niet mogelijk.