11.02.2021 Nieuws

Publicatie ‘De ontdekking van de natuur’

Bij het Allard Pierson beheren we een van de mooiste collecties op het gebied van natuurlijke historie. Over dat materiaal schreef Hans Mulder het boek 'De ontdekking van de natuur', dat vandaag verschijnt bij uitgeverij Terra.

Vanaf de vroege zestiende eeuw verschenen er in Europa steeds meer studies waarin dieren en planten 'naar het leven' werden beschreven en verbeeld. In de daaropvolgende eeuwen werd het onderzoek naar de natuurlijke wereld (van heel groot naar piepklein) verdiept en werd de kunst om die wonderbaarlijke natuur af te beelden geperfectioneerd.

Veel van de belangrijkste natuurhistorische handschriften, gedrukte boeken, tekeningen en aquarellen zijn te vinden in onze collectie Natuurlijke Historie. Met dat materiaal worden prachtige verhalen verteld over draken, insecten, bacteriën, vogels en nog veel meer. Twintig van die verhalen zijn door conservator Hans Mulder gebundeld in een rijk geïllustreerd boek. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen.

De ontdekking van de natuur kost 39,99 euro en is de koop bij boekhandels. Het kan ook besteld worden via de website van Terra.

Wil je kans maken op dit boek? Vul dit formulier in voor 21 februari!