30.11.2017 Nieuws

Nu te zien: live restauratie mummiekist in Allard Pierson Museum

Restauratie van sarcofaag direct te volgen in Allard Pierson Live.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson.

De komende maanden werkt Helbertijn Krudop, restaurator van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, aan de restauratie van een mummiekist uit het oude Egypte. Deze live restauratie is een pilot van een nieuwe afdeling in het Allard Pierson Museum: Allard Pierson Live. Vanaf volgend jaar is hier van alles te doen, te ontdekken en te beleven op het gebied van onderzoek en collecties, voor jong én oud.

Helbertijn Krudop werkt de komende maanden vier dagen per week tijdens de openingstijden van het museum. We verwachten dat de restauratie half maart 2018 klaar zal zijn. Bezoekers kunnen vragen voor de restaurator achterlaten op een krijtwand bij het atelier. De antwoorden van de restaurator worden gedeeld via social media. Je kunt de restauratie dus ook volgen via Instagram, Twitter en via de Facebook-pagina van het Allard Pierson Museum, #allardpiersonlive.

Klik hier voor de laatste antwoorden op de vragen aan Helbertijn.
Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie staat onze familieprogrammering ook in het teken van deze live restauratie. Van 2 tot en met 5 januari kunnen kinderen mummies en andere griezels komen knutselen en op zondag 7 januari geeft Helbertijn om 14.00 uur een familielezing. Meer informatie en aanmelden: zie de agenda.

De restauratie van de mummiekist en van de cartonnage is mogelijk gemaakt door het Jaarfonds van het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF). Met deze jaarlijkse campagne vraagt het AUF aandacht voor bijzondere projecten die zonder aanvullende financiering geen doorgang vinden. Met bijdragen van alumni, medewerkers en vrienden van de UvA worden deze projecten vervolgens gerealiseerd. Voor meer informatie zie www.auf.nl. In dit restauratieproject werken we samen met onze collega’s van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.