11.04.2018 Nieuws

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor ArcheoHotspot

In de ArcheoHotspot werk je met echt archeologisch materiaal. Als vrijwilliger nodig je mensen uit om mee te doen, vertel je over de archeologische vondsten op tafel en ga je samen aan de slag om de scherven bij elkaar te zoeken.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Op dit moment hebben we op alle dagen voldoende vrijwilligers. Wel zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die willen bijspringen in vakanties en andere drukke momenten. Mocht je hierin interesse hebben, of een melding ontvangen als er weer plek is voor nieuwe vrijwilligers, neem dan contact op met Meliantha Lelieveld via amsterdam@archeohotspots.nl.

Wat breng je mee?

Voorkennis van archeologie is handig, maar niet nodig. Veel belangrijker is enthousiasme en nieuwsgierigheid. Er zijn veel buitenlandse bezoekers, en daarom is het beheersen van Engels noodzakelijk. Wil je meer weten over de ArcheoHotspot? Lees hier verder.

Wat bieden wij?

Elke dag een nieuwe ervaring. Archeologie in hartje Amsterdam. Je krijgt achtergrondinformatie van archeologen en conservatoren van het museum. Je werkt samen met een collega die al de nodige ervaring heeft en deze kennis met je deelt. Ervaring leert dat je binnen een paar weken alles weet wat nodig is om met het archeologisch materiaal te werken en de bezoekers goed te informeren. Je wordt uitgenodigd voor openingen, rondleidingen en het jaarlijkse personeelsuitje van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties. Er is geen reiskostenvergoeding.

Volgens richtlijnen kan er bij regelmatig werk gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Deze wordt uiteraard vergoed.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan, neem dan contact op met Meliantha Lelieveld via amsterdam@archeohotspots.nl of 020 – 525 6045. Je wordt daarna uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en komt een dag proefdraaien.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen bijspringen in vakanties en andere drukke momenten. Ben je dus nu niet beschikbaar op de dagen die hierboven genoemd zijn, maar ben je wel geïnteresseerd, laat het ons weten.

NB. We benoemen uit ervaring nog een belangrijk punt. De Archeohotspot draait om bezoekers in contact te brengen met archeologie. Mocht je op zoek zijn naar een rustige plek om zelf met archeologisch materiaal aan de slag te gaan, dan is dit helaas niet de juist plek voor jou.