22.05.2020 Nieuws

Museum vanaf 1 juni weer open

Het Allard Pierson opent de deuren van het museum weer vanaf 1 juni. De onderzoekzaal volgt waarschijnlijk eind juli.

Het Allard Pierson opent de deuren weer. Alle maatregelen zijn getroffen voor een veilig bezoek aan de museumzalen. Voorbereidingen voor de heropening van de onderzoekzaal worden momenteel getroffen. Waarschijnlijk gaat deze 18 augustus weer open.

Tot 30 augustus is in het museum de tentoonstelling Bes, kleine god in het Oude Egypte nog te zien, een kennismaking met de ooit razend populaire beschermgod. Deze tentoonstelling is ook geschikt om samen met kinderen te bezoeken. Daarnaast ontdek je in het Allard Pierson alles over het Griekse en Romeinse rijk in de afdelingen Grieken en Grootmachten, van Alexander tot Cleopatra, Van Rome naar Romeins en het Etruskisch Kabinet. Half september openen we een aantal nieuwe afdelingen.

Maatregelen

Voorlopig is het alleen mogelijk om via de website van het Allard Pierson tickets te kopen. Dit kan via de ticketpagina. Er zijn drie verschillende tijdslots beschikbaar. Daarnaast hebben we verschillende maatregelen getroffen voor bezoekers en medewerkers. Deze bestaan onder andere uit een beperkt aantal bezoekers per museumzaal, extra zuilen voor het reinigen van handen en extra gebruik van lockers voor jassen en tassen. Ook worden elk uur oppervlakken zoals deurknoppen, wc's en balies gereinigd en gedesinfecteerd. De luisterapparaten van audiotours worden na gebruik gereinigd. De komende tijd zijn er geen rondleidingen en groepsbezoeken mogelijk. Museumkaart- en andere kaarthouders kunnen een speciaal ticket reserveren en scannen de kaart zelf bij de balie.