14.12.2020 Nieuws

Museum gesloten tot en met 19 januari

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen, sluiten de deuren van het museum vanaf dinsdag 15 december tot en met 19 januari 2021. Over de onderzoekzaal wordt snel meer bekend.

Vanaf woensdag 20 januari 2021 hopen we iedereen weer te ontvangen. We openen dan ook de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau.

Entreetickets

Bezoekers die al in het bezit zijn van een entreekaart voor het museum, krijgen hun geld automatisch terug. Dit geldt alleen voor betaalde entreekaarten. Gereserveerde tickets met Museumkaart of een andere pas, worden automatisch geannuleerd. Hier wordt geen mail over verstuurd. Heb je na twee weken nog geen geld ontvangen? Stuur een mail naar booking@allardpierson.nl.

Godinnen van de art nouveau

De tentoonstelling Godinnen van de art nouveau is ook te bezoeken vanaf woensdag 20 januari 2021. In deze tentoonstelling over de internationale art nouveau staat de fascinatie voor vrouwelijk schoon centraal. Naast vloeiende lijnen en florale motieven zijn de beeldschone vrouwen typerend voor de stijl die tussen 1890 en 1910 in heel Europa de toon zette. Vaak gaat het om goddelijke verschijningen die werden ontleend aan de Klassieke Oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen. Deze tentoonstelling plaatst deze fascinatie in de context van maatschappelijke ontwikkelingen van die tijd. Tickets voor de maand januari zijn binnenkort te reserveren.