12.01.2021 Nieuws

Museum en onderzoekzaal tot en met 9 februari gesloten

Doordat de lockdown wordt verlengd, blijven de deuren van het museum en de onderzoekzaal gesloten tot en met 9 februari 2021.

Vanaf woensdag 10 februari 2021 hopen we iedereen weer te ontvangen. We openen dan ook de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of ons te volgen op Instagram, Twitter of Facebook.

Onderzoekzaal

Ook de onderzoekzaal blijft gesloten tot en met 9 februari. Voor vragen kun je mailen naar ub-baliebc@uva.nl.

Godinnen van de art nouveau

De tentoonstelling Godinnen van de art nouveau is ook te bezoeken vanaf woensdag 10 februari. In deze tentoonstelling over de internationale art nouveau staat de fascinatie voor vrouwelijk schoon centraal. Naast vloeiende lijnen en florale motieven zijn de beeldschone vrouwen typerend voor de stijl die tussen 1890 en 1910 in heel Europa de toon zette. Vaak gaat het om goddelijke verschijningen die werden ontleend aan de Klassieke Oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen. Deze tentoonstelling plaatst deze fascinatie in de context van maatschappelijke ontwikkelingen van die tijd. Tickets voor de maand januari zijn te reserveren zodra de openingsdatum bekend is.