02.02.2021 Nieuws

Museum en onderzoekzaal gesloten tot en met 2 maart

Doordat de lockdown wordt verlengd, blijven de deuren van het museum en de onderzoekzaal gesloten tot en met 2 maart 2021.

Vanaf woensdag 3 maart 2021 hopen we iedereen weer te ontvangen. We openen dan ook de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of ons te volgen op InstagramTwitter of Facebook. Ondertussen kun je wekelijks luisteren naar verhalen over de collectie: elke donderdag om 13.00 uur houdt een conservator een lunchlezing. Meer weten? Meld je hier aan.

Onderzoekzaal

Ook de onderzoekzaal blijft gesloten tot en met 2 maart. Voor vragen over de collectie of over jouw onderzoek kun je mailen naar ub-baliebc@uva.nl.

Godinnen van de art nouveau

De tentoonstelling Godinnen van de art nouveau is ook te bezoeken vanaf woensdag 3 maart. In deze tentoonstelling over de internationale art nouveau staat de fascinatie voor vrouwelijk schoon centraal. Naast vloeiende lijnen en florale motieven zijn de beeldschone vrouwen typerend voor de stijl die tussen 1890 en 1910 in heel Europa de toon zette. Vaak gaat het om goddelijke verschijningen die werden ontleend aan de Klassieke Oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen. Deze tentoonstelling plaatst deze fascinatie in de context van maatschappelijke ontwikkelingen van die tijd. Tickets voor de maand maart zijn te reserveren zodra de openingsdatum bekend is.