22.05.2024 Nieuws

Live-podcastopname Moet je nou ’s horen

De podcast Moet je nou ’s horen! viert zijn twintigste aflevering met een speciale editie over muzikaal leiderschap. Tijdens de opname op zondag 2 juni, waarbij deze keer live publiek van harte welkom is, komen Rosite van der Woude en Marco Hoving langs. Beiden nemen als muzikaal leider een bijzondere en centrale plek in bij de musicals waaraan ze meewerken. Vanuit hun eigen ervaringen komen ze vertellen wat er allemaal komt kijken bij het muzikaal leiderschap en delen ze alle ins en outs over het vak.

Wil je erbij zijn? Dit is gratis, maar aanmelden is gewenst. De opname van de aflevering vindt plaats op zondag 2 juni tussen 11:00u en 12:00u in De Studio van het Allard Pierson in Amsterdam. Aanmelden kan hier.

Rosite van der Woude volgde het Utrechts Conservatorium en speelt onder andere piano, accordeon en fagot. Als (repetitie)pianist werkte ze sinds 1993 mee aan tientallen voorstellingen, waaronder Cyrano, My Fair Lady, West Side Story, Elisabeth, Chicago, Wicked, The Lion King, Les Misérables en Sweeney Todd. Bij Billy Elliot mocht Rosite als assistent-muzikaal leider al kennismaken met het muzikaal leiderschap. Sinds 2017 vervult ze die functie met regelmaat, onder meer bij de producties van De Kernploeg, Come From Away en Je Anne.

Marco Hoving studeerde in 2015 af aan Codarts Rotterdam. Na zijn opleiding speelde hij enkele jaren mee in verschillende musical- en muziektheatervoorstellingen. Sinds 2019 richt Marco zich steeds meer op het werk achter de schermen. Zo was hij onder meer muzikaal leider bij Pijnstillers, Diana & Zonen en De nieuwe lichting. Ook schreef hij de muziek voor War of the Worlds (samen met Jeroen Sleyfer) en zijn eigen voorstelling Bij Nader Weerzien.

Moet je nou ’s horen!

Moet je nou ’s horen! is een maandelijkse podcast die sinds december 2022 wordt gemaakt vanuit De Studio in het Allard Pierson, waar zich de theater- en muziekcollectie van Nederland bevindt. Vanuit het Amsterdamse museum praat actrice en presentatrice Irene Kuiper met wisselende gasten uit de wereld van de podiumkunsten over de projecten die hen bezighouden. Verborgen muzikale pareltjes en bijzondere verhalen vanuit het Nederlandse theaterarchief omlijsten de afleveringen. De podcast wordt gemaakt in samenwerking met AmsterdamFM.