06.12.2017 Nieuws

Lerarenstaking 12 december: vrije toegang voor basisschoolleerlingen

Op dinsdag 12 december staken veel leerkrachten in het basisonderwijs en zijn leerlingen daarom vrij. Het Allard Pierson Museum opent dan kosteloos de deuren voor basisschoolleerlingen.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson.

Tijdens de nationale stakingsdag op dinsdag 12 december mogen kinderen samen met een begeleider kosteloos naar binnen in het Allard Pierson Museum. Er zijn allerlei leuke activiteiten in het museum!

Neem een kijkje bij ons restauratieatelier 

De komende maanden wordt middenin het museum een mummiekist uit het oude Egypte gerestaureerd. Dit is je kans om binnen te kijken in een heus restauratieatelier. De restaurator is 12 december helaas niet aanwezig, je kunt je vragen stellen via het krijtbord of op social media! 

Speurtocht en prijsvraag: Los het Teuris Mysterie op! 

Ga vervolgens samen met je (groot)ouder(s) op zoektocht door het oude Egypte. Laat je leiden door strips en los samen het mysterie van Teuris op! Met deze speurtocht maak je kans op een prijs. 

Kinderroute: Op stap met Abul-Abbas

Abul-Abbas is een olifant die ooit in Bagdad leefde, aan het hof van Harun al-Rashid. Hij reisde door het Midden-Oosten naar het hof van Karel de Grote. Deze olifant staat centraal in de speciale kindertour die kan worden opgehaald bij de tentoonstelling Crossroads. Reizen door de middeleeuwen. 

Speurtocht: Verover je eigen Romeinse Rijk

Wil je net zo’n groot rijk als de Romeinen? Dat kan. Door opdrachten te maken, verover je landen die je mag inkleuren op de kaart. Bepaal zelf de grenzen, maar let wel goed op de omliggende landen! Volg één van de routes en doe een aantal bonusopdrachten. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Deze speurtocht is op te halen bij de entree van het museum. 

ArcheoHotspot

Heb je iets gevonden in je tuin of heb je al jaren een voorwerp in huis liggen waarvan je niet weet wat het is? In de ArcheoHotspot krijg je antwoord op al je archeologische vragen. Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie. Help mee met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven. Het verre verleden komt op deze manier wel heel dichtbij! De ArcheoHotspot is te vinden op de eerste verdieping van het museum.