08.01.2015 Nieuws

Kom naar het Foodie Festival!

Kom naar het Foodie Festival op zaterdag 17 januari bij de Bijzondere Collecties!

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Steeds meer mensen houden zich bezig met voedsel. Gaan op zoek naar lokaal, eerlijk voedsel dat van dichtbij komt of op een andere wijze duurzaam, verantwoord en vooral lekker is.

Op zaterdag 17 januari van 13 tot 18 uur vindt bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam voor de tweede keer het Foodie Festival plaats. Een laagdrempelig festival boordevol leuke, interessante en nieuwe producenten en trends.

Laat je meenemen door de filosofie van Slow Food-oprichter Carlo Petrini en ontmoet hem in levenden lijve. Schuif aan bij de gesprekken die Garrelt Verhoeven en Jonah Freud met jonge ondernemers hebben. Ontmoet Nadia Zerouali, die de Gouden Garde publieksprijs won met Melk & dadels.

Laat je uitdagen en inspireren in twee bijzondere masterclasses over food photography door Tony le Duc en food writing door Claudia Roden. Ontmoet boeiende schrijvers, onderzoekers en ondernemers die helemaal voor food gaan, zoals Monique ten Berge, Agnes van Dijk, Louise Fresco, Samuel Levie, Joris Lohman, Antonia Mazel en Jack Stroeken. Laat je favoriete boek signeren door de schrijver en bezoek de tentoonstelling met de kookboeken van de afgelopen jaren.

Geniet vooral voor de volle 100% van alles wat er te proeven, te koop en te ontdekken is. Krijg je al trek? Je bent welkom op zaterdag 17 januari 2015 van 13.00 tot 18.00 uur.