23.10.2017 Nieuws

Herfstvakantie-activiteiten

Bij het Allard Pierson Museum kun je de spannende Escape Game spelen, maar ook een superenge griezel knutselen.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson.

Escape Game

In 15 minuten los je een aantal spannende puzzels op. De tentoonstelling Crossroads over de vroege Middeleeuwen is al een tijdje in het museum te bewonderen, maar hij is nog niet helemaal af! Professor Rövers zou nog één hoekje afmaken speciaal voor de herfstvakantie, maar waar is zij gebleven? Help jij de assistent van de professor de tentoonstelling compleet te maken, voordat de tijd op is?

Aanvullend
De dagen dat je de Escape Game kunt spelen zijn: 21, 22, 25, 28 en 29 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Er zijn geen kosten verbonden aan het spelen van de game. Wel moet je een kaartje kopen voor het museum. Je kan je niet van te voren opgeven maar ter plekke kijken wanneer er plek is. Het spel duurt maximaal 15 minuten.

Knutsel een Griezel

In de herfstvakantie kan je een enge mummie waxinelichthouder knutselen in het Allard Pierson Museum. En de olifant Abul-Abbas mag zeker niet ontbreken, je kan hem namaken met vouwblaadjes. Hij is geen echte griezel, maar wel een heel leuke olifant die je door de tentoonstelling Crossroads meeneemt.

Aanvullend
De dagen dat je kunt komen knutselen zijn: 21, 22, 25 en 29 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur.

Een jongetje maakt een enge selfie in het Allard Pierson Museum.

Selfie-wedstrijd

Ook krijg je bij de balie van het museum een Tikkit-fotoframe. Daarmee kun je in het museum een foto maken van wat jij een spannende, griezelige of misschien zelfs enge plek vindt. Laat met je foto weten wat jij een spannende plek vindt en wie weet wordt jouw museumbezoek beloond met de hoofdprijs! De prijs is een heel weekend naar een hotel met je familie en natuurlijk een spannende avondontvangst in een museum. Kijk hier voor meer informatie over deze selfie-wedstrijd.

Beeld: Kinderen spelen de Escape Game in het Allard Pierson Museum.