26.10.2017 Nieuws

Expositie in Artis Bibliotheek

Van 1 november 2017 tot en met 14 februari 2018 is in de Artis Bibliotheek een expositie van het werk van kunstenaar Gemma van Schendelen te bezoeken.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid

De tentoonstelling toont indrukwekkende pentekeningen van natuurlijke objecten en fenomenen. Deze verbeelden de natuur op manieren die volgens Gemma van Schendelen de ‘raadsels van de werkelijkheid’ blootleggen. Zo wordt de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid van de wereld om ons heen ineens bijzonder. Daarnaast toont de expositie tableaukasten met composities van schelpen. De wijze waarop Van Schendelen deze prachtige voorwerpen rangschikt sluit op verrassende wijze aan bij verzameltradities uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. 

Over Gemma van Schendelen

Gemma van Schendelen probeert in haar werk grip te krijgen op de beleving van de werkelijkheid. Ze ordent, verdiept zich in en geeft concreet vorm aan de verwondering die de mens voelt ten overstaan van de natuur. Door haar werk te exposeren communiceert ze haar inzichten met de buitenwereld. Gemma van Schendelen volgde opleidingen aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en exposeert in binnen- en buitenland.

Beeld: Pentekening Van Schendelen