23.02.2021 Nieuws

Blijf ons de komende tijd online volgen

We kunnen niet wachten om de deuren weer te openen, maar blijven jullie de komende maanden ook online verrassen met mooie verhalen.

Allard Pierson Live lunchlezing

Iedere donderdagmiddag om 13.00 uur is er een Allard Pierson Live lunchlezing. In twintig minuten vertelt een van onze conservatoren een verhaal over onze collecties. Het onderwerp blijft geheim tot de lezing begint! Als je je aanmeldt voor de mailinglist, ontvang je iedere week een dag voor de lezing een mailtje met de link, en een terugkijklink. Lees hier meer over de lunchlezingen.

Blogs

Onze conservatoren schrijven ook regelmatig over de collecties. Lees bijvoorbeeld een verhaal van conservator cartografie Reinder Storm over kaarten van ijswegen, van conservator natuurlijke historie Hans Mulder over de bijzondere illustraties uit de Artis Bibliotheek of van conservator Egypte Ben van den Bercken over krokodillenmummies.

Naar de blogs

Allard Pierson Vertelt

Welke atlassenmaker was naast Joan Blaeu nog meer groot? En hoe komt de allereerste tekening van dansers met spitzen in onze collectie? Je ontdekt het in onze reeks Allard Pierson Vertelt. 

Naar ons YouTubekanaal

Cross Culture Timeline

De Cross Culture Timeline CCT is een digitale toepassing die museumobjecten in geografische, culturele en historische context plaatst. De CCT is in het museum en online te bekijken. Zo heeft iedereen toegang tot meer informatie over onze collecties, van chronologische overzichten tot sterk uitvergrote 3D-modellen van voorwerpen.

Naar de CCT

Beeldbank

Natuurlijk kun je ook zelf op ontdekkingstocht in de collecties. Veel van onze werken zijn gedigitaliseerd en staan in de beeldbank. Blader door de Moninckx-atlas of het originele manuscript van de Max Havelaar.