18.06.2020 Nieuws

Bijdrage voor ‘De kracht van onze Nederlandse collecties’

Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation hebben een bijdrage van € 10.000 toegezegd voor de inrichting van een nieuw kabinet.

Op vele verschillende manieren proberen wij verhalen te vertellen over onze onuitputtelijke collecties. Tijdens onze sluiting, veroorzaakt door de coronacrisis, is er druk over deze collecties geblogd door conservatoren. Naar aanleiding van dit succes wordt er binnenkort een kabinet ingericht waarin altijd een object of cluster van objecten te zien zal zijn, begeleid door een blog, persoonlijk voorgelezen door de conservator.

Dit kabinet is de voormalige wachtkamer van de Nederlandsche Bank uit 1922, gelegen direct achter de hoofdingang. Het is een bijna sacrale ruimte, in originele staat, met wandbetimmering, geschoren velours en glas-­‐in-­‐loodvensters in de stijl van de Amsterdamse School.

Dit idee is gunstig ontvangen door de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation, die hiervoor een bedrag van € 10.000 hebben toegekend, vanwege de eenmalige actie ‘De kracht van onze Nederlandse collecties’ naar aanleiding van de heropening voor museumbezoekers van 1 juni. Daarmee hebben wij de middelen gekregen om dit kabinet in te richten met een flexibele vitrine, goede verlichting, zitjes en geluidsapparatuur.