01.06.2021 Nieuws

Allard Pierson organiseert hackathon rond AI

In samenwerking met het Badische Landesmuseum in Karlsruhe organiseert het Allard Pierson 25-27 juni 2021 een hackathon rond het thema Artificial Intelligence.

De hackathon is onderdeel van het project Creative User Empowerment, waarin de komende drie jaar wordt onderzocht hoe Artificial Intelligence kan worden gebruikt bij (digitale) museumpresentaties. 

We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen: studenten, IT-bedrijven, onderzoekers. Met de datasets beschikbaar gesteld door het Allard Pierson en het Badische Landesmuseum kan iedereen aan de slag met ideeën, toepassingen en concepten rond dit onderwerp. De beste drie inzendingen winnen een prijs en gaan door naar de tweede ronde.  

De datasets van het Allard Pierson zijn sinds 25 mei 2021 beschikbaar via het Open Data Platform:  https://uba.uva.nl/en/support/open-data/open-data.html   

Voor meer informatie of inschrijven kun je kijken op: https://hackathonx.de/  Zie: Challenge 3 Artificial Intelligence. De sluitingsdatum voor inschrijving is 17 juni.

Foto: Badisches Landesmuseum