15.12.2021 Nieuws

Allard Pierson genomineerd voor EMYA

Het Allard Pierson is door het European Museum Forum (EMF) genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2022 (EMYA).

De prijs, die in 1977 is ingesteld door de Raad van Europa met als doel uitmuntendheid in het Europese museumwezen te erkennen, gaat naar een museum dat recent vernieuwd is en erin slaagt om een divers publiek aan te trekken, een unieke sfeer en beleving neer te zetten en dat onderwijs en sociale verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het vernieuwde Allard Pierson is in september 2020 gepresenteerd na jaren van ingrijpend bouwen, verbouwen en herinrichten.  Een van de belangrijke vernieuwingen is de zone Allard Pierson Live. Hier kunnen bezoekers samen met medewerkers en vrijwilligers aan de slag met archeologie, de cartografiecollectie en muziek-, film- en audiocollecties. In deze zone heeft ook de UvA een podium voor het presenteren van onderzoeksresultaten aan een breed publiek. In Allard Pierson Live komt de brugfunctie van het Allard Pierson, tussen de academische wereld en de samenleving, tot leven.

De uitreiking van de EMYA Award vindt plaats in Tartu, Estland, tijdens het jaarlijkse congres van het European Museum Forum, van 4 tot 7 mei 2022.