4 September

Summerschool: Ik heb nog wat boeken op zolder liggen. Kan dat de veiling in?

Aanmelden
  • Datum 4 september
  • Tijd 13:30 - 16:30
  • Prijs €50

Of je nu een boek wilt kopen om aan een verzameling toe te voegen of een geërfd boek wilt verkopen, het is essentieel om een idee te hebben van de prijs die een dergelijk object op de handelsmarkt kan bereiken. Aan de hand van voorbeelden uit de collecties van het Allard Pierson en eigen materiaal laten twee experts van veilinghuis Zwiggelaar Auctions zien waar je op moet letten om een boek of prent op de juiste prijs te taxeren, welke details het verschil kunnen maken tussen een lage en een hoge verkoopprijs, en wat de huidige trends op de veilingmarkt zijn.

Deze workshop is voor liefhebbers en professionals die boeken op veilingen kopen en/of verkopen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de handelswaarde van boeken en prenten, en hoe veilingprijzen tot stand komen.

Zwiggelaar Auctions is een Amsterdams veilinghuis dat meer dan 15 jaar geleden is opgericht door Vincent Zwiggelaar. Vincent is professionele taxateur, fervent verzamelaar en expert op het gebied van boeken, strips, prenten, manuscripten, posters en schoonheid in het algemeen. Hij is een van de twee directeuren van Burgersdijk & Niermans (veilinghuis in Leiden) en Zwiggelaar Auctions in Amsterdam. De andere directeur is zijn partner Siska Zwiggelaar. Zij is veilingmeester bij beide veilinghuizen en verantwoordelijk voor financiën en logistiek, HR en klantenservice. Zij worden ondersteund door een team van auteurs en fotografen.

Let op: de workshop wordt tweetalig gegeven (Nederlands en Engels).

 

 

Aanmelden
  • Datum 4 september
  • Tijd 13:30 - 16:30
  • Prijs €50