8 Oktober

Het vloeibare goud

Aanmelden
  • Datum 8 oktober
  • Tijd 15:00 - 17:30
  • Prijs €35 (gratis voor Gastronomische Vrienden)

Op zaterdag 8 oktober is er een proeverij, lezing en collectieschouw over olijfolie. Tijdens deze middag leer je onder andere waarom olijfolie zo gezond is en hoe je goede olijfolie kunt herkennen. Ook wordt er ingegaan op de productie en het gebruik van olijfolie in het heden en verleden.

Conservator Laurien de Gelder, specialist op het gebied van de Klassieke Wereld en het Oude Nabije Oosten, vertelt deze middag over de productie en het gebruik van olijfolie in de Griekse en Romeinse wereld. Daarna toont conservator Charlotte Kleyn, gespecialiseerd in de geschiedenis van voeding, hoe het gebruik van olijfolie door de eeuwen heen in kookboeken is vastgelegd. Tijdens de proeverij vertelt olijfoliesommelier Wilma van Grinsven-Padberg vervolgens alles over de productie, het gebruik en de gezondheidsvoordelen van ‘het vloeibare goud’ in het heden.

Word vriend van de Gastronomische collectie

De collectie ‘Geschiedenis van de Voeding’ van het Allard Pierson is een van de grootste gastronomische collecties van Europa. Het omvat vrijwel alle belangrijke Nederlandse kookboeken en een groeiend aantal buitenlandse kookboeken. Ook zijn er boeken over diëten, voedingsleer, huishoudkunde, etiquette en talloze andere gastronomische onderwerpen in de collectie opgenomen.

Om de collectie op peil te houden, aan te vullen en om activiteiten te ontplooien die de collectie meer bekendheid kunnen geven, zoekt het Allard Pierson Vrienden die de collectie willen steunen.

Vanaf 100 euro per jaar kan je Vriend worden van de Gastronomische Collecties. Als gastronomische Vriend heb je gratis toegang tot het museum, word je uitgenodigd voor Vriendenontvangensten en ontvang je onze Vriendennieuwsbrief. Bovendien krijg je het Allard Pierson Magazine twee keer per jaar per post thuisgestuurd en zien we je graag bij de jaarlijkse exclusieve gastronomische bijeenkomst.

Besluit je nu vriend te worden van de Gastronomische Collecties? Dan is dit evenement gratis.

Aanmelden
  • Datum 8 oktober
  • Tijd 15:00 - 17:30
  • Prijs €35 (gratis voor Gastronomische Vrienden)