Allard Pierson Atelier: Schilder als in het oude Egypte

Ga samen met je klas op onderzoek uit en maak een reis door het oude Egypte. Met een vergrootglas in de hand bekijk je echte mummieportretten van heel dichtbij. Kan jij ontdekken hoe deze zijn gemaakt? Daarna ga je zelf aan de slag. Gebruik de eeuwenoude technieken om je eigen verf te maken en schilder een portret!

In het educatieve programma bij de tentoonstelling Oog in oog. De mensen achter de mummieportretten brengen de leerlingen, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Oog in oog. De mensen achter mummieportretten. Ze maken kennis met het ambacht van een kunstenaar uit de Romeinse periode en komen meer te weten over de verhalen achter de portretten.

In de daaropvolgende workshop worden de leerlingen zelf kunstenaars. Ze passen een eeuwenoude techniek toe om eigen verf te maken. Precies zoals schilders in het oude Egypte dat deden. Met vijzel en stamper vermalen ze diverse materialen tot pigment. Door middel van een bijzonder bindmiddel wordt poeder verf. Op echt linnen schilderen de leerlingen vervolgens een portret van zichzelf of een klasgenoot.

Praktische informatie:
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Periode: 6 oktober 2023 t/m 20 mei 2024
Duur: 90 minuten
Prijs: €225 per klas
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per klas minimaal 2 begeleiders

Vragen? Stel ze via educatie@allardpierson.nl

Boek dit programma