Thema: Ontdek de verdwenen natuur ism ARTIS park

Met het onderwijsprogramma Allard Pierson Onderzoek 't worden leerlingen onderzoekers. Je kunt kiezen voor het thema Grieken en Romeinen, voor het Oude Egypte en voor de rol van dieren in de geschiedenis. Tijdens de looptijd van tentoonstelling De roep van de o'o. De ontdekking van de natuur is er een extra thema in samenwerking met ARTIS park.

Weet jij wat een Quagga is? Welke dieren er leven in de grachten? En hoe het kan dat een stadse koolmees anders zingt dan een koolmees in het bos? Breng een bezoek aan het Allard Pierson én ARTIS park. Ontdek de natuur, die continu verandert. Welke dieren en planten bestaan er? En welke zijn verdwenen? Kijk, teken en breng in kaart. Nu ben jij een echte onderzoeker!

In Ontdek de verdwenen natuur volgen leerlingen een route vanuit het Allard Pierson tot in ARTIS park. Onderweg ervaren ze hoe rijk aan flora en fauna de stad Amsterdam is. Ze ontdekken dat mensen, dieren en planten met elkaar verbonden zijn en wat we kunnen doen om een bijdrage te leveren aan natuurbehoud.

Wil je het onderwijsprogramma in de klas voorbereiden? Het WWF heeft een Toekomstkundeles ontwikkeld, welke optioneel in te zetten is.

Praktische informatie:
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Periode: 29 augustus 2024 t/m 26 januari 2025
Duur: 150 minuten
Prijs: n.t.b.
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per 15 leerlingen minimaal 2 begeleiders

Boek dit programma