Allard Pierson Onderzoek ’t: Grieken en Romeinen

Met het onderwijsprogramma Allard Pierson Onderzoek 't worden leerlingen onderzoekers. Je kunt kiezen voor het thema Grieken en Romeinen, voor het Oude Egypte en voor de rol van dieren in de geschiedenis. Tijdens de looptijd van tentoonstelling De roep van de o'o. De ontdekking van de natuur is er een extra thema in samenwerking met ARTIS park.

Breng een bezoek aan het Allard Pierson en onderzoek archeologische vondsten uit de oudheid. Kun jij achterhalen welke spelletjes er in het oude Griekenland werden gespeeld? Hoe de Romeinen vroeger betaalden en wat voor kapsels ze hadden? Weet jij hoe Rome is ontstaan? Denk na over het betaalmiddel van de toekomst en meet jezelf of een ander een nieuwe haarlook aan. Van Archeoloog tot stijlicoon.

In Allard Pierson Onderzoek ’t, Grieken en Romeinen, worden leerlingen onderzoekers. Ze brengen, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Van Nijl tot Amstel. Ze maken kennis met het leven in de oudheid en brengen dit in verband met hun eigen belevingswereld.

Praktische informatie
Doelgroep: groep 4 t/m 8
Duur: 90 minuten
Prijs: € 120 per 15 leerlingen, exclusief entree
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per 15 leerlingen minimaal 1 begeleider

Vragen? Stel ze via educatie@allardpierson.nl

Boek dit programma