Allard Pierson Onderzoek ’t: Het Oude Egypte

Met het onderwijsprogramma Allard Pierson Onderzoek 't worden leerlingen onderzoekers. Je kunt kiezen voor het thema Grieken en Romeinen, voor het Oude Egypte en voor de rol van dieren in de geschiedenis. Tijdens de looptijd van tentoonstelling De roep van de o'o. De ontdekking van de natuur is er een extra thema in samenwerking met ARTIS park.

Breng een bezoek aan het Allard Pierson en onderzoek archeologische vondsten uit het oude Egypte. Kun jij achterhalen welk verhaal er achter de sarcofaag schuilgaat? Wat voor dieren er volgens de oude Egyptenaren superkrachten hadden? En hoe het parfum in de oudheid rook? Wat weet jij over het proces van mummificeren? Ga op zoek naar de mummie, ontrafel het verhaal van de kist van mevrouw Teuris en teken een nieuwe dierengod. Nu ben jij een echte onderzoeker.

In Allard Pierson Onderzoek ’t, Het Oude Egypte, worden leerlingen onderzoekers. Ze brengen, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Van Nijl tot Amstel en maken kennis met het leven in het oude Egypte en brengen dit in verband met hun eigen belevingswereld.

Praktische informatie
Doelgroep:
groep 4 t/m 8
Duur: 90 minuten
Prijs: € 120 per 15 leerlingen, exclusief entree
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per 15 leerlingen minimaal 1 begeleider
Vragen? Stel ze via educatie@allardpierson.nl

Boek dit programma