Allard Pierson Onderzoek ’t: De rol van dieren in de geschiedenis

Met het scholenprogramma Allard Pierson Onderzoek 't worden leerlingen onderzoekers. Met de onderzoeksset en speelkaarten gaan ze op pad door het museum en denken ze na over het leven in de Oudheid. Je kunt kiezen voor het thema Grieken en Romeinen, voor het Oude Egypte en voor de rol van dieren in de geschiedenis. Tijdens de looptijd van tentoonstelling De roep van de o'o. De ontdekking van de natuur is er een extra thema in samenwerking met ARTIS.

Thema: De rol van dieren. Van jagers en verzamelaars tot monniken en ridders

Breng een bezoek aan het Allard Pierson en onderzoek archeologische vondsten aan het hand van het thema dieren. Kan jij achterhalen hoe een dag van een jager-verzamelaar eruit zag? Hoe de oude Egyptenaren of Grieken met hun huisdieren omgingen? En welk dier er in de Romeinse wereld symbool stond voor rijkdom? Ervaar hoe een pijlpunt uit de prehistorie voelt, onderzoek dierenmummies van dichtbij en luister naar een strijdlied uit de Romeinse tijd. Nu ben jij een echte onderzoeker!

In Allard Pierson Onderzoek ’t, de rol van dieren, worden leerlingen onderzoekers. Ze brengen, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Van Nijl tot Amstel. Ze maken kennis met de rol van dieren door de eeuwen heen. Van de tijd van jagers en boeren tot aan monniken en ridders.

 

Praktische informatie:

Doelgroep: groep 4 t/m 8
Duur: 90 minuten
Prijs: € 120 per 15 leerlingen, exclusief entree
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per 15 leerlingen minimaal 1 begeleider

Vragen? Stel ze via educatie@allardpierson.nl

Boek dit programma