18.11.2024 Nieuws

Call for papers: Amsterdam Symposium on the History of Food 2025

Op 5 en 6 juni 2025 is het achtste Amsterdam Symposium on the History of Food. Het thema van dit jaar is 'Food and the city'.

Het symposium zal plaatsvinden tijdens het jubileumjaar Amsterdam 750 jaar. In het Allard Pierson is dan ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de Amsterdamse eetcultuur te zien.

Food and the city:

Cities have played a central role in the history of food. Their impact on the organization of food systems, the rise of modern food technologies, and the emergence of new food cultures and identities has been so profound that some scholars have declared it difficult to “separate urban food history from food history tout court.” The growth of cities, towns, and other dense settlements, in turn, has been shaped decisively by geographies of food production and consumption within and across city borders. Food trade, imperialism, and migration have expanded metropoles’ transportation networks, sensory landscapes, and culinary infrastructures. Migrant marketplaces have forged new alignments of global food chains, conjuring new forms of customs, commerce and cuisine.

Lees verder aan de Engelse kant van de website

Paper proposals
Het symposium zal bestaan uit een keynote lezing, paper presentaties en paneldiscussies. Het symposium is zowel live als online te volgen. Als je een paper wil insturen, kan dat tot 15 januari 2025. Een proposal mag uit maximaal 250 woorden bestaan en de voertaal is Engels. Een presentatie duurt ongeveer 20 minuten en wordt gevolgd door een paneldiscussie.

Een aanmelding moet bestaan uit:
- De titel van het paper
- Een abstract (250 woorden)
- Een biografie en korte CV
- Contactinformatie (mailadres, telefoonnummer en adres)

Aanmeldingen kunnen tot 15 januari 2025 worden ingestuurd naar: Foodhistory-ub@uva.nl. Je krijgt uiterlijk 15 februari 2025 te horen of jouw proposal is geaccepteerd.