26 Oktober

Brainwash festival Bookclub | Philipp Blom kiest Oog in oog met Gaia

Tickets Brainwash Book Club
  • Datum 26 oktober
  • Tijd 13:30 - 15:00

Deze bookclub van Brainwash Festival is onderdeel van de manifestatie De roep van de o’o. Natuur onder druk. 

Vooruitgang is achteruitgang, schrijft Bruno Latour in zijn boek Oog in oog met Gaia. In dit boek beschrijft hij de klimaatcrisis in al haar facetten: vanuit de wetenschap, de politiek, de angst en passiviteit. Volgens Latour is het tijd voor een nieuwe verhouding tot de natuur. Met filosoof Philipp Blom gaan we tijdens deze club, onder leiding van Robin Goudsmit,  in op onze positie als mens, de staat van de natuur en de dreigende catastrofe. Van Philipp Blom zelf verschijnt later dit najaar Hoop, over een wijze verhouding tot de wereld. Hij kan ons dus als geen ander laten zien wat ons te doen staat.

Voorafgaand of na je bezoek aan deze club kun je, met je book club ticket, de nieuwe tentoonstelling De roep van de o’o. Natuur onder druk bezoeken. In de tentoonstelling wordt de relatie tussen de West-Europese mens en de natuur, van de zestiende tot en met de negentiende eeuw, uitgelicht. Aan de hand van beroemde tekeningen, boeken en prenten kun je zien hoe onderzoek, verbeelding en bewondering hand in hand ging met bejaging, uitputting en vernietiging van de leefomgeving.

Als je je aanmeldt bij Brainwash Festival voor deze bookclub krijg je alvast één hoofdstuk van Oog in oog met Gaia toegestuurd.

Tickets Brainwash Book Club
  • Datum 26 oktober
  • Tijd 13:30 - 15:00