Leen Beyers en Ilja Van Damme winnen Joop Witteveenprijs
De Joop Witteveenprijs 2016 is gewonnen door Leen Beyers en Ilja Van Damme voor het boek ‘Antwerpen à la carte’.
Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson
Leen Beyers nam de prijs in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst op 17 november. De prijs is toegekend voor de publicatie Antwerpen à la carte: eten en de stad, van de middeleeuwen tot vandaag, geschreven door Leen Beyers, Ilja Van Damme, Yves Segers, Peter Scholliers, en anderen. Dit boek verscheen bij een gelijknamige tentoonstelling in MAS (Museum Aan de Stroom) in Antwerpen.
Joop Witteveenprijs
De Joop Witteveenprijs wordt sinds 2013 door de Universiteit van Amsterdam jaarlijks toegekend voor het beste historische onderzoek op het gebied van eetcultuur in Nederland en Vlaanderen. De prijs is genoemd naar de culinair historicus Joop Witteveen (1928–2016).