24.10.2021 Nieuws

Hans Mulder wint Jan Wolkers Prijs

Conservator natuurlijke historie Hans Mulder heeft de prijs voor het beste natuurboek van 2021 gewonnen met ‘De ontdekking van de natuur’.

Dat is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels (Radio 1). 'Mulder is een rasverteller, hij schrijft toegankelijk en weet de lezer zo een boek lang bij de les te houden - geholpen door vleugjes ironie en een riante verzameling illustraties en klassieke prenten’, aldus het juryrapport over ‘De ontdekking van de natuur’.

In het boek vertelt Hans Mulder hoe mannen en vrouwen sinds de zestiende eeuw de natuur zijn gaan ontdekken en beschrijven. Het boek bestaat uit twintig verhalen over vogels, insecten en zelfs draken. Deze verhalen komen grootste deel uit de natuurhistorische collecties van het Allard Pierson.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, radioprogramma Vroege Vogels (BNNVara) en de Volkskrant. De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Foto: Saskia van Loenen