2-23 Februari

Gearchiveerd: Zondagochtenden in het Allard Pierson: brunch, mini-colleges en muziek

  • Datum 2-23 februari
  • Tijd 11:00 - 13:00

Vanaf zaterdag 1 februari openen de deuren van het Allard Pierson op zaterdag en zondag om 10.00 uur in plaats van om 13.00 uur. Om deze ruimere openingstijden te vieren, zijn er de hele maand februari in het weekend tussen 10.00 en 13.00 feestelijke ontbijtjes te koop in de espressobar. Daarnaast is er iedere zondag in februari vanaf 11.00 een brunchconcert door een Amsterdamse muzikant of muziekgroep, en geeft een conservator een mini-college over een bijzondere collectie uit het Allard Pierson. Schuif aan en kom ontbijten in het museum! Voor de lezingen is een toegangskaart voor het museum nodig.

2 februari – College door conservator René van Beek over Romeins glas en muziek van het gitaarduo Adrian Holovaty en Jan Brouwer. Ze  spelen gypsy jazz in de stijl van Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club France.

9 februari: College door conservator Reinder Storm over stadskaarten van Amsterdam en muziek door Roman Oro. Roman Oro is een Amsterdams muziekensemble dat zowel zigeunermuziek als muziek uit Turkije, Griekenland en de Balkan maakt.

16 februari: College door conservator Jos van Waterschoot over Peter van Straaten en muziek door Daan Spanjaardt. Cellist Daan Spanjaardt (1993) is onderdeel van Satori and the Band from Space. Hiermee treedt hij wereldwijd op, van de grote zaal van Paradiso tot podia in New York en Parijs. Naast samenwerkingen met diverse bands als cellist en bassist, schrijft Daan muziek voor zijn solo-project. Hij is geïnteresseerd in de samensmelting van akoestische en elektronische muziek. Dit zal voor het eerst te horen zijn in het Allard Pierson, waar de cello wordt begeleid door klassiek gitarist en componist Ronald Spanjaardt.

23 februari : College door conservator Stijn van Rossem over fake news in oude boeken en muziek door Patricia Werner Leanse. De Amerikaanse Patricia Werner Leanse zingt Franse chansons, jazz, songs uit The American Songbook en Nederlandse luisterliederen. Ze begeleidt zichzelf daarbij op accordeon en synthesizer.

  • Datum 2-23 februari
  • Tijd 11:00 - 13:00