3 Juni - 25 September

Op papier durf ik alles

Lees meer
  • Datum 3 juni - 25 september

Tekeningen van Annemarie van Haeringen

Duik in de wereld van Beer is op vlinder, Kleine Ezel en Olifantje en bewonder de originele illustraties van één van de meest bekroonde Nederlandse illustratoren: Annemarie van Haeringen. Het Allard Pierson toont een thematische selectie van haar tekeningen, die zich kenmerken door een heel eigen gevoel voor kleur, lijn, compositie en expressie en geliefd zijn bij kinderen én hun (groot)ouders.  

Als kind tekende zij de vele dieren die haar ouderlijk huis bevolkten, tijdens haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie waren het die in Artis. Van Haeringens fascinatie voor dieren is nooit verdwenen. Zo figureren onder meer olifanten, ezels en haar twee eigen geiten geregeld in haar werk. Ook sprookjesachtige figuren als draken en monsters komen veel voor. In de tentoonstelling is – aan de hand van elf verschillende themas – het maakproces en de ontwikkeling van deze geliefde karakters te zien.   

Kinderen kunnen in de tentoonstelling op zoek naar alle, ook verstopte, tekeningen van olifanten. Vraag bij de balie om het boekje Olifantastisch!

Lees meer
  • Datum 3 juni - 25 september